Vlažni kolovozi, neophodan oprez u saobraćaju 1Foto: J.B.K.

Prema jutrošnjem izveštaju o stanju na putevima JP “Putevi Srbije” na Đerdapskoj magistrali, odnosno put I B reda 34, od Požarevca preko velikog Gradišta, Golupca i Donjeg Milanovca do Porečkog mosta, vlažan je kolovoz i ima do pet centimetara snega.

Zastoja u saobraćaju nema, ali se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, uz savet za maksimalan oprez u vožnji.

Na pojedinim delovima Đerdapske magistrale, naročito u višim predelima, na kolovozu ima raskvašenog snega.

Saobraćaj se odvija bez posebnih problema i autobusi na relaciji Beograd – Donji Milanovac – Kladovo saobraćaju po utvrđenom redu vožnje.

Vozačima se skreće pažnja na moguće sitne odrone, duž nestabilnih kamenih kosina na Đerdapskoj magistrali i savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Vlažni kolovozi, neophodan oprez u saobraćaju 2
Foto: J.B.K

Na teritoriji opštine Majdanpek svi putevi su prohodni, izuzev lokalnog puta Donji Milanovac – Majdanpek, preko Omana, a i on će uskoro biti osposobljen, kažu u Štrabagu.

Tokom prepodneva padao je sneg promenjivog intenziteta, oblačno je, a zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Stoga se savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari