Centralna proslava 23. aprila – Dana Vojske Srbije biće organizovana u Užicu i to vojnom paradom, koja se priprema za 16. april na centralnom gradskom prostoru – Trgu partizana.


Prema rečima Saše Miloševića, gradonačelnika Užica u ostavci, tog dana grad će ugostiti kompletan državni i vojni vrh i diplomatski kor.

Komunalne službe ulepšavaju i čiste grad, uklanjaju privremene objekte, opremu i uređaje sa prostora u centru, a na centralnom gradskom trgu u toku je postavljanje tribina. Od 10. aprila, kako je rekao Milošević, očekuje se dolazak oko 1.500 vojnika, koji će učestvovati u paradi, i još njih 500, koji će biti zaduženi za njenu pripremi.

Zbog uvežbavanja pripadnika pešadijskih i motorizovanih jedinica, svakodnevno će, od četvrtka do okončanja te manifestacije, od 9 do 14 časova, u centralnom delu grada i okolnim ulicama važiti poseban režim kretanja i parkiranja vozila. Neke ulice biće zatvorene i sa njih će morati da se uklone parkirana vozila, što će izazvati velike probleme u funkcionisanju saobraćaja. U istom periodu, deo gradskog prevoza i saobraćaj prema Bajinoj Bašti biće u prekidu, a iz gradske vlasti najavljuju da će odrediti alternativne pravce i građane pozivaju na saradnju i razumevanje.

– Biće kolaps u gradu, ali pokušaćemo da izbegnemo gužvu u saobraćaju. Sa policijom odlično sarađujemo i očekujemo promene u saobraćaju, što će biti obeleženo novim saobraćajnim znacima – rekao je juče Milošević, koji je ranije istakao da će organizacija proslave biti plaćena iz budžeta Vojske Srbije, a da grad ne bi trebalo da učestvuje u troškovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari