Vojni sindikat: Ministarstvo odbrane da prestane korišćenje svojih medija u dnevno-političke svrhe 1Foto: Ministarstvo odbrane

Vojni sindikat Srbije pozvao je danas Ministarstvo odbrane da „umesto u dnevno-političke svrhe“, medije u sastavu tog resora upotrebi za popularizaciju vojnog poziva.

Sindikat je u saopštenju upozorio se mediji Ministarstva odbrane „decenijama“ koriste za „samopromovisanje pojedinaca, političkih stranaka i pojedinih privatnih medija“ što je, kako se navodi, zabranjeno zakonom.

„Pozivamo Ministarstvo odbrane da svoju uređivačku politiku dovede na minimalni nivo ozbiljnosti i iskoristi medijski prostor za popularizaciju vojnog poziva kroz izveštavanja o naučnim dostignućima institucija u okviru Ministarstva odbrane, promovisanjem vidova, rodova i službi u Vojsci Srbije, podsećanjima na bogatu tradiciju i junaštvo našeg naroda“, piše u saopštenju.

Navodeći da je „devastacija vojske višedecenijska pojava“, iz Vojnog sindikata su ocenili da „i dalje nema realnih pokazatelja bilo kakvog sveukupnog boljitka u Vojsci Srbije“.

„Pojedinačni pozitivni potezi nisu teg koji će prevagnuti na terazijama napretka u sistemu odbrane, koji se osim sredstava i vojne tehnike sastoji i od ljudi. Umesto ličnih političkih obračuna više bi smo voleli da čujemo na koji način je ministar rešio ili će da rešava status profesionalnih pripadnika vojske, da li razgovara sa njihovim predstavnicima o kolektivnom ugovoru i brojnim problemima koji ih u ovom trenutku muče“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari