vojskaFoto: FoNet/MOD Srbije

Vojni sindikat Srbije reagovao je na saopštenje Ministarstva odbrane, kojim je „najoštrije osudilo“ otvoreno pismo upućeno od strane Sindikata.

„Podsećamo info. službu Ministarstva odbrane, da reprezentativni Vojni sindikat Srbije, čine hiljade profesionalnih pripadnika naše vojske od kojih niko bolje ne poznaje stanje u sistemu odbrane i koji više ne mogu mirno da gledaju njeno uništavanje i pljačkanje. Umesto da čelni ljudi Ministarstva odbrane i vojske stave prst na čelo i razmisle o onome što sa razlogom, punim pravom i kredibilitetom saopštava sindikat, a što misli i zna 90 odsto srpskih vojnika, ostaju dosledni plasiranju laži i dezinformacija, ponovo isključivo zarad prikrivanja lične odgovornosti za katastrofalno loše stanje u kojem se vojska nalazi“, navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata dodaju da je vreme da nadležni prihvate odgovornist za propuste u svom radu, zatraživši ponovno formiranje nezavisne državne komisije, koja bi pratila stanje u sistemu odbrane.

„Krajnje je vreme da oni koji se i ovaj put kriju iza ugleda vojske, prihvate odgovornost za propuste u svom radu i odgovaraju za svu štetu koju su naneli vojsci i državi. Zato zarad objektivnog informisanja javnosti ponovo tražimo formiranje nezavisne državne komisije koja će ispitati celokupno stanje u sistemu odbrane, uključujući kriminal i korupciju, na šta već duže vreme ukazujemo. Po pitanju politikanstva za koje nas u nedostatku argumenata ponovo prizemno optužuje info. služba Ministarstva odbrane, podsećamo da je jedan od najboljih primera kako se vojna lica bave politikanstvom upravo nedavno učešće oficira i generala visokih položaja u sistemu odbrane na jednom od političkih mitinga održanom u prestonici 26. maja ove godine“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari