Vojnici decembarske generacije na dobrovoljnom služenju vojnog roka položili zakletvu 1Foto: FoNet/MOD

Vojnici decembarske generacije na dobrovoljnom služenju vojnog roka danas su položili zakletvu u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, a ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio im je da snažna vojska služi kao bedem sigurnosti svakog čoveka u Srbiji, kao nešto što treba da odvrati svakoga ko bi pomislio da može da naškodi zemlji i narodu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Stefanović je poručio mladim vojnicima i polaznicima Kursa za podoficire RV i PVO, koji su takođe danas položili vojničku zakletvu, da je Srbija zemlja ponosnih ljudi, hrabrih, nesalomivih i „zemlja slavne i časne prošlosti“.

„Da bi Srbija imala svoje sutra i svoju budućnost mora da ima snažnu Vojsku. Nekada nam kažu da nam ne treba vojska, da ne treba da investiramo u vojsku, da nam ne treba ni toliko vojnika, da su nam dovoljni po jedan, dva aviona ili po dva tenka, a kada pogledate da sve ozbiljne zemlje sveta svakoga dana investiraju u svoju vojsku, jačaju je, snaže, to vam pokazuje da ozbiljni i odgovorni moraju da razmišljaju o tome i da na takav način garantuju i narednim generacijama da će živeti u miru“, rekao je Stefanović.

Svečanosti polaganja vojničke zakletve prisustvovali su zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, komandant Komande za obuku brigadni general Željko Petrović, komandant 2. centra za obuku i komandant svečanosti pukovnik Saša Stojiljković, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i episkop valjevski gospodin Isihije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari