Vojnov: Moramo se ujediniti

Ostavite komentar


    1. Moje dete je jednom pokusalo da napravi kucicu od kartona, i kucica mu je pala. Sledeceg dana je napravilo novu, ali je i ona pala. Treceg dana je napravilo kucicu koja nije pala. Zasto stariji ljudi izgube nadu posle prvog neuspeha?

  1. Fascinira zaokružena misao kojoj naista ništa ne nedostaje, koja je jasna i ubedljiva a koja je toliko impotentna da prosto boli. Upravo ovo što je priopštije Dimitrije Vojnov pre neki dan je onako, usput, čisto s nogu dobacila Ljubica, prodavačica iz pekare na banjičkoj pijaci dok mi je pakovala burek sa sirom i jogurt a ja pripremao onih par papirnatih novčanica i nešto metalnog sitniša da to sve platim. Na moje potanje: a kako to prevazići, nije imala odgovor, kao što ni Dimitrije ne zna, jer da zna rekli bi oboje.
    Zapravo, pitanje je čemu služe ovakvi „lični stavovi“?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.