Vojska pomaže u čišćenju snega u Crnoj Travi 1Foto: Ministartsvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je u Crnoj Travi pripadnike Vojske Srbije koji su od jutros angažovani na pružanju pomoći u čišćenju snega sa lokalnih puteva u toj opštini.

– Ovde smo u Crnoj Travi da pokažemo da Vojska jeste i uvek će biti sa svojim narodom kad god to bude potrebno. Naselje Mlačište, koje je udaljeno oko 15 kilometara odavde, zavejano je, a smetovi su potpuno odsekli stanovništvo od centra Opštine. Radimo na tome da što pre dođemo do meštana koji žive u ovom naselju, između ostalog i do tri male bebe koje se nalaze tamo, kako bi im što pre omogućili sve ono što im je potrebno za normalan život – naglasio je ministar Stefanović.

On je istakao da su predsednik opštine i stanovnici Crne Trave u prethodnim danima uložili ogromne napore da se putevi u celoj opštini čiste od snega, ali su sinoć, suočeni sa velikim smetovima, tražili pomoć vojske.

– Predsednik Aleksandar Vučić odobrio je angažovanje i danas naša inžinjerijska jedinica Četvrte brigade učestvuje u raščišćavanju snega – istakao je ministar Stefanović.

On je ocenio da su pripadnici vojske uvek tu kada narodu treba da se pomogne i kada je situacija najteža i naglasio da je važno da se pomogne i da se pokaže da Opština Crna Trava nije zaboravljena.

– Pripadnici Vojske će i u narednim danima biti prisutni na terenu dokle god to bude potrebno i jedinice Četvrte brigade biće na raspolaganju predsedniku opštine da pomognu u svim situacijama u kojima sneg preseca normalnu komunikaciju. Nadamo se i prestanku padavina u narednih par dana što će naravno olakšati i rad samoj opštini –  istakao je ministar Stefanović.

Predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević informisao je ministra o trenutnoj situaciji u toj opštini, u kojoj sneg pada već deveti dan i u kojoj je jutros uvedena vanredna situacija, kao i o problemima sa kojima se meštani suočavaju zbog snežnih padavina.

Blagojević se zahvalio ministru Stefanoviću i Vojsci Srbije na brzoj i efikasnoj reakciji, ističući da im je pomoć preko potrebna.

– Od danas je vanredna situacija u Crnoj Travi, oko hiljadu stanovnika je potpuno odsečeno od sedišta Crne Trave. Iako i dalje pada sneg, nadamo se da će uskoro prestati – rekao je Blagojević i dodao da stanovnici Crne Trave jesu navikli na snežne i hladne zime, ali da je ova jedna od najtežih.

– Ima starijih, ima uplašenih u zavejanim selima i moramo brzo da reagujemo kako bismo došli do svakog domaćinstva – poručio je predsednik Opštine Crna Trava.

Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske Vojske Srbije jutros su sa inžinjerijskom mašinom započeli raščišćavanje lokalnih puteva u Opštini Crna Trava, čiji su stanovnici, zbog snega koji već nekoliko dana neprestano pada, onemogućeni da dođu do centralnih delova opštine radi snabdevanja hranom i lekovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari