Voz naleteo na muškarca kod Zemun Polja, obustavljen saobraćaj na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad 1Foto: BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ

Na brzoj pruzi Beograd- Novi Sad, između stanica Zemun Polje i Batajnica putnički voz „Srbija voza“ danas je oko 14.10 časova naleteo na mlađu mušku osobu koja se kretala prugom.

Muškarac je na licu mesta preminuo. Voz se kretao iz pravca Novog Sada prema Beogradu.

O nesreći, do koje je došlo u blizini sportskog aerodroma, odmah su obavešteni MUP i Hitna pomoć koji su izašli na lice mesta.

Zbog nesreće trenutno je u prekidu železnički saobraćaj na oba koloseka pruge Beograd- Novi Sad, navodi se u saopštenju iz Infratstrukture železnice Srbije.

Uzroci nesreće nisu poznati, a prema prvim informacijama nesrećna osoba je najverovatnije preskočila ogradu duž pruge, jer u blizini mesta nesreće ograda nigde nije oštećena.

„Infrastruktura železnice Srbije ovim putem izražava saučešće porodici nastradalog i još jednom upozorava da je zabranjeno bilo kakavo kretanje na prostoru železničke pruge, niti njen prelazak mimo putnih prelaza. Ovakvim postupcima se ugružava sopstvena bezbednost, kao i bezbednost železničkog saobraćaja, a najčešće se nažalost završava tragično“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari