"Voziti sa 3,72 promila alkohola u krvi je smrtonosno": Dr Stanisavljević iz vranjske Hitne pomoći 1Stanisavljević: Oprez u plivanju za Časni Krst. Foto:V.Ristić/Danas

„Vožnja sa 3,72 promila alkohola u krvi je na granici opasnoj po život kako za lice koje je vozilo, tako i za ljude na koje je mogao da usmrti“, ocenjuje najnoviji „rekord“ u vožnji u pijanom stanju dr Slađan Stanisavljević, lekar specijalista Hitne pomoći u Vranju.

-Reč je o sasvim neodgovornom vozaču koji je u sebi sasvim sigurno imao više od jednog litra žestokog pića. To izaziva potpunu paralizu vozačkih refleksa, kao i kolaps celokupnog organizma. Teško da je taj čovek mogao bilo šta da kaže policajcima koji su ga zaustavili i dobro je u celoj situaciji da on u takvom stanju upravljajući vozilom nije doveo do teže nesreće – objašnjava za portal Danas, dr Sladjan Stanisavljević, lekar iz Službe Hitne pomoći u Vranju.

Policija je ranije saopštila da je iz saobraćaja u selu Moštanica nadomak Vranja iz saobraćaja isključen „potpuno alkoholisani vozač“ automobila marke „fiat punto“, koji je odveden u policijsku upravu na trežnjenje, kao i da će protiv njega biti podnete „prekršajne prijave“.

Tokom vikenda na području Vranja policija je registrovala osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba zadobilo lakše povrede, a tri vozača su zbog vožnje pod dejstvom alkohola privedene na trežnjenje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari