Vranjanci ogorčeni na privatne dobavljače: Uplatili ogrevno drvo u avgustu, a ni danas im nije isporučeno 1Foto: V. Ristić

Ni posle više od tri meseca, kako su privatnom preduzetniku iz Vranja uplatili celokupni iznos od 4.800 dinara po kubnom metru za bukovo ogrevno drvo do danas im ono nije isporučeno, požalilo se više Vranjanaca novinaru Danasa.

– Ne mogu vam reći ime preduzeća, ali ako mi kako su obećali do sutra ne isporuče drva daću vam njihove podatke – rekla nam je S.D. penzionerka iz Vranja koja od avgusta čeka svojih pet metara odavno plaćenih drva.

Pozivajući nekoliko privatnih preduzeća ovlašćenih ua prodaju ogrevnog drveta dobili smo odgovor da “ isporuke kasne zbog epidemiološke situacije“, uz „obećanje da će sve što je plaćeno biti i isporučeno“ uz molbu za strpljenje.

Ogrevno drvo u Vranju premašilo je cenu od 50 evra po kubnom metru,a rast cena se povezuje i sa nedavnim hapšenjem šesnaest radnika Šumskog gazdinstva u Branju koje posluje u okviru JP Srbija šume.

Radnici koji se brane sa slobode su osumnjičeni za nelegalne poslove baš u oblasti seče šumskog fonda na teritoriji više opština Pčinjskog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari