Vranjanci po „engleskim“ principima u kafićima i restoranima 1Foto. V. Ristić

Prohladno vreme praćeno vetrom danas je smanjilo broj gostiju u tek otvorenim naštama kafića i restorana u Vranju.

Poštoavale su se sve propisane mere pa je u većini kafića jedno lice donosilo napitke, a drugo za šankom naplaćivalo usluge uz obaveznu primenu maski i rukavica.

U većini restorana poštovala se razdaljina od dva metra, kao i mogućnost da za jednim stolom sede najviše dve osobe.

Danas je iz Vranja put Beograda krenulo dva autobusa Kompanije Kavim – Jedinstvo u kojima je bilo malo putnika, a vozači su bili uredno sa maskama i higijenskim rukavicama.

Iz Zavoda za javno zdravlje koje brne i higijensko epidemiološkoj situaciji na teritoriji sedam opština Pčinjskog okruga saopšteno je a su korona virusom zaražene dve mediciske sestre iz službe Hitne pomoći.

Po Stankovićem rečima 17 zdravstvenih radnika je zaraženo Covidom 19 a medju njima u Pčinjskom okrugu nema smrtnih slučajeva.

Epidemilog Sladjan Stanković, potvrdio je novinarima da je ukupno zaraženo 70 lica u Vranju Surdulici 26, Vladičinom Hanu 6, Bosilegradu 4,a po tri u Bujanovcu, Preševu i Trgovištu.

Prekršajni sud u Vranu, kako je za Danas potvrdio Dragan Stanković izreklo je ukupno 20 mera novčanog kažnjavanja zbog kršenja policijskog sata, od čega 18 od 50 i dve od po 30.000 dinara.

Na jugu Srbije u selu zabeležen je i slučaj pogibije S.S. (62) koji je nastradao u selu Trstena prilikom seče ogrevnog drveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari