Vranjancima odobreno 96 projekata za energetsku sanaciju iz budžeta grada 1Kreće i ugradnja solarnih panela. Foto:Grad Vranje

Gradsko veće u Vranju odobrilo je 96 projekata građanima Vranja za poboljšanje energetske efikasnosti u domaćinstvima, saopštila je Danijela Milosavljević iz lokalne samouprave u Vranju.

-Ukupno 73 odobrena projekta odnose na zamenu kućne stolarije, 15 projekata odnosi se na ugradnju solarnih panela, pet za nabavku toplotnih pumpi, dva za ugradnju kotlova i jedan za montiranje instalacije za grejanje – navela je Milosavljevićeva.

Sredstva se po predračunima prebacuju na račune preduzeća kod kojih se nabavlja oprema, odnosno koja će izvoditi radove na ugradnji kotlova i montiranju instalacija.

Projekat poboljšanja energetske efikasnosti u Vranju sprovodi se uz pomoć resornog Ministarstva za energetiku drugu godinu za redom i izaziva sve veće interesovanje građana koji na ovaj način ostvaruju uštedu u ukupnim troškovima oko trideset procenata u zavisnosti od aktuelnih cena.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.