Iako na startu u Indijen Velsu nije pokazala ubedljivu partiju, druga teniserka Srbije i aktuelna šampionka prvog turnira iz Premier serije Ana Ivanović već u trećoj rundi ostavila je znatno pozitivniji utisak. Ivanovićeva protiv Argentinke Žizele Dulko nimalo nije komplikovala, lako i brzo je rešavala poene što joj je i donelo laku, brzu i ubedljivu pobedu.

– Kada je u oba seta bila gusto, dodavala sam gas, dobro sam udarala i sledila svoj instinkt. Igrala sam zaista dobro – nije krila zadovoljstvo Ana Ivanovićpobedom i prikazanom igrom u duelu protiv teniserke iz Argentine.

Kriza rezultata i igre dugo je „držala“ srpsku teniserku. Ivanovićeva još nije na onom nivou koji joj je prošle godine doneo grend slem i prvo mesto na ATP listi, ali u odnosu na loš kraj sezone i ne tako dobar početak nove, pomaci na bolje su više nego očigledni.

– Moja igra se značajno popravila od kada radim sa trenerom Kregom Kardonom. U proteklih šest meseci sam mnogo sumnjala u sebe. Ali sada je drugačije. Kada izađem na teren ponovo osećam da imam snagu i što je najvažnije pravi plan u igri. To me naravno raduje, jer mi daje veću sigurnost i samopouzdanje – istakla je Ivanovićeva.

Ona je kasno sinoćpo srpskom vremenu igrala mečosmine finala protiv Italijanske Flavije Penete, 15. teniserke sveta. Njih dve su se do sada samo jednom sastale, bilo je to prošle godine na turniru u Lincu, i tada je Ana Ivanovićbila bolja.

Đokoviću osmini finala

Novak Đoković sinoć se plasirao u osminu finala Indijen Velsa pošto je pobedio Nemca Tomija Hasa – 2:0 (6:2, 7:6). Protivnik trećeg tenisera sveta u osmini finala pobednik duela Stanislas Vavrinka – Sem Kveri. Najbolji srpski teniser odlično je odigrao prvi set protiv Hasa. U drugom setu nemački teniser zaigrao je znatno bolje. Has je u dva navrata vodio, najpre 3:2, a potom 5:3 u gemovima. Đokovićje ipak uspeo da se vrati u meči izbori taj brejk, u kojem je ostvario i konačan trijumf. Kasno sinoćViktor Troicki igrao je protiv Argentinca Davida Nalbandijana. Pobednik tog meča igraće protiv boljeg iz duela između Rafaela Nadala i Dimitrija Tursunova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari