Vredna donacija Oftalmološkom odeljenju Zdravstvenog centra u Vranju 1Predstavnici Rudnika "Grot" u ZC Vranje. Foto:ZC Vranje.

Oftalmološko odeljenje Opšte bolnice ZC Vranje danas je dobilo novi uređaj za pregled pacijenata koji predstavlja donaciju vrednu 960.000 dinara koju su obezbedili zaposleni u Rudniku olova i cinka „Grot“ iz Krive Feje.

 -Ova donacija je izuzetno vredna, zahvaljujem se u ime zaposlenih i lekara, pre svega zbog velikog broja pregleda koji se urade u ovoj ambulanti, a reč je o oko dvadeset hiljada pregleda.Sadašnji ambulante je privremen i sva ova nova oprema se seli u novi prostor po završetku rekonstrukcije , gde će specijalističke ambulante biti organizovane po najvišim standardima – rekla je direktorica Opšte bolnice u Vranju dr Nataša Stojilković.
Dr Biljana Stojiljković, načelnica službe Oftamologije rekla je da se radi o aparatu najnovije generacije za specijalističke preglede očiju, uključujući i očni pritisak i povrede. Ona je naglasila da se dnevno u Oftamološkoj ambulanti uradi i do 70 pregleda.
Predstavnici Rudnika „Grot“ naveli su da oni kao društveno odgovorna kompanija pružaju pomoć opštinama na jugu Srbije, Vranju, Vranjskoj Banji i Bosilegradu. Posebnu pažnju nastaviće da  poklanjaju podršci zdarvstvenom sektoru na području juga Srbije.
Rudnik olova i cinka „Grot“, nekadašnji „Blagodat“ koji je radio u sistemu „Trepče“ iz Kosovske Mitrovice nakon privatizacije uspešno posluje i ističke se svojom korporativnom odgovornošću prema lokalnoj zajednici.
Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari