PODRSKA DELA OPOZICIJE POLICAJCIMA KOJI SU OTKRILI "JOVANJICU"foto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Dok su inspektori koji su ga hapsili zbog proizvodnje droge smenjeni sa svojih pozicija i preti im likvidacija, Predrag Koluvija širi biznis, piše Vreme.

U novembru prošle godine je tako osnovao firmu „Jovanjica Nova“ doo registrovanu za nespecijalizovanu trgovinu na veliko.

Predrag Peđa Koluvija je optužen da je vođa organizovane kriminalne grupe za proizvodnju droge. Prema optužnici na imanju njegove firme Jovanjica pronađeno je oko 660 kilograma osušene marihuane i skanka, kao i oko 66.000 stabljika kanabisa koje su nakon sušenja težile 1,6 tona. I dalje mu se sudi, ali to Koluviju ne sprečava da širi biznis.

Pre neki dan optuženi za organizovani kriminal je tako zatvorio konkurs za poziciju head of administration na poslovnoj mreži Linkedin za firmu “Koluvija Consulting doo Beograd” čiji je on direktor. Konkurs je otvoren početkom januara i, kako se navodi na pomenutoj mreži, uskoro će se znati ko je srećni dobitnik posla.

Firma “Koluvija Consulting doo Beograd” bavi se konsultantskim aktivnostima u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem. Prema podacima dostupnim na internetu, osnovana je 6. septembra 2022. godine. Vlasnik je Milan Koluvija, otac optuženog Predraga, koji je na poziciji direktora te firme. Biznis sa konsultovanjem optuženi je započeo dok je još bio u kućnom pritvoru i imao “nanogicu”.

Kad cveta kanabis – procveta biznis

Dok inspektore, koji su uhapsile vlasnika Jovanjice, čuvaju specijalne jedinice zbog informacija o tome da je plaćena njihova likvidacija, i dok čekaju odgovor na žalbu Upravnog suda jer su smenjeni i premešteni s Odeljenja za borbu protiv droga, dok ih hapse i pokreću im montirane procese – Koluvije su pokrenule još jednu firmu. Naime, 9. novembra 2023. godine osnovana je firma “Jovanjica Nova” doo, registrovana za nespecijalizovanu trgovinu na veliko. I tu je Predrag direktor, a njegov otac vlasnik.

“Jovanjica Nova” doo je za optuženog, po svemu sudeći, izuzetno važna. Nekoliko dana pre njenog osnivanja izbrisao je sve što je do tada pisao na društvenim mrežama gde je javno iznosio svoju odbranu za optužbe da je uzgajao drogu.

Da je “Jovanjica Nova” počela sa radom Predrag Koluvija svečano je objavio 13. novembra – baš na četvorogodišnjicu od kad su ga tadašnji inspektori Odeljenja za borbu protiv droga zaustavili na autoputu, a potom i uhapsili pošto su na njegovom imanju nedaleko od Beograda, prema optužnici, pronašli i zaplenili najveću količinu droge u istoriji srpske policije.

Na reklami nove firme navodi se: “Proglasili je mrtvom, vratila se među žive”, a baviće se, kako se najavljuje, prodajom kozmetike od konoplje, garderobom od konoplje i sličnim đakonijama.

Oko nedelju dana pre ove “reanimacije” biznisa sa konopljom Predrag Koluvija imao je potrebu da javnost obavesti da je upoznao izvesnog Milića Arsenijevića za kog je, na društvenoj mreži X, naveo da je imao sličan problem kao i on, ali da je pravosnažno dokazao da industrijska konoplja nije droga.

Ceo tekst pročitajte na portalu nedeljnika Vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari