Vreme: Prekršajna prijava je licemerni pokušaj Ministarstva da se Vreme izjednači s tabloidima 1Foto: Danas

Nedeljnik Vreme ocenio je danas da najava prekršajne prijave Ministarstva kulture i informisanja ima za cilj „daljnji pritisak“ na nezavisne medije i „kontrolu štete“ koju su režimski tabloidi napravili „prozirnim i licemernim pokušajem njihovog izjednačavanja sa ‘Vremenom'“.

U saopštenju tog nedeljnika naveli su da očekuju povlačenje prekršajne prijave Ministarstva.

Iz Vremena su naveli da „ne mogu da veruju“ da će Ministarstvo kulture i informisanja podneti prekršajnu prijavu protiv nedeljnika zbog redakcijske opreme teksta „Zlo vreba sa kioska“ objavljenog u novom broju, gde se „izričito i argumentovano osuđuje medijsko lešinarstvo režimskih tabloida“.

Kako se navodi u saopštenju Vremena, fotografije naslovnih strana tih novina u tekstu su objavili kao „dokaz beščašća tabloida“.

Vreme navodi i da Ministarstvo kulture i informisanja koje je „sa zakašnjenjem i tek pod pritiskom javnosti reagovalo na brutalno kršenje svih prava ili interesa maloletnih lica u režimskim tabloidima“, sada „promptno najavljuje prekršajnu prijavu protiv Vremena“.

„Potpuno je neshvatljivo kako smo mi to mogli da povredimo prava ili interese maloletnih lica nakon što su ih, ničim ometani, tabloidi kršili svakog dana na svim kioscima u Srbiji? Ogromna i nepopravljiva šteta je učinjena, a Vreme je samo belodano dokumentovalo dubinu zla ovog medijskog ponora“, piše Vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari