Ministarstvo kulture: Nećemo povući prijavu protiv Vremena 1Foto: Bojan Cvejić

Ministarstva kulture i informisanja ocenilo je da je redakcija lista „Vreme“ svojim saopštenjem pokazala da i dalje ne razume razloge zbog kojih je protiv ovog nedeljnika Ministarstvo kulture i informisanja danas podnelo prekršajnu prijavu, a to je učinjeno zato što je Vreme uradilo identičnu stvar kao i nekoliko tabloida, odnosno prenelo je inkriminisani sadržaj koji je naišao na skoro plebiscitarnu osudu javnosti.

Kontekst u kojem je to učinjeno, odnosno sadržaj teksta čija je grafička oprema sporna, nebitan je u ovom konkretnom slučaju i irelevantan sa zakonske tačke gledišta.

U saopštenju se dodaje da je bez obzira na motive, „Vreme“ uradilo istu onu stvar zbog koje su i sami osudili naslovne strane nekoliko dnevnih listova, odnosno, preneli su sadržaj koji nanosi štetu interesima maloletnog lica.

„Po zbunjujućoj i zabrinjavajućoj logici lista „Vreme“, svaki dan bi svako glasilo moglo da objavljuje isti inkriminisani sadržaj, pod uslovom da kritički govori o predmetnom fenomenu“, ocenilo je Ministarstvo i pozvalo redakciju „Vremena“ da se ne bavi patetičnom demagogijom i da prizna da je učinila propust.

„Ministarstvo kulture i informisanja ne samo da neće povući prekršajnu prijavu, već će nastaviti da ukazuje na kršenje zakona bez obzira o kom se mediju radi i bez obzira na njihove uobičajene političke stavove ili naklonosti“ navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari