Vreme: Devojka nestala pre skoro tri nedelje, potraga prepuštena porodici 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Devojčica T. S. poslednji put je viđena 13. marta na Karaburmi. Njen nestanak prijavljen je policiji, ali, kaže njena sestra, oni sada imaju preča posla.

Višenedeljna potraga za T. S. nije dala nikakve rezultate, kaže za “Vreme” njena sestra od tetke S. P. Nestanak su prijavili policiji pre dve nedelje, a jedino što što su do sada uradili je da ispitaju komšije na Karaburmi i kontaktiraju bolnice, prenosi Vreme.

„Poslednje što su nam u policiji rekli je da ne mogu da nam zabrane da tražimo moju sestru, ali da oni ne mogu ništa da učine, jer su svi resursi trenutno usmereni na potragu za nestalom dvogodišnjom devojčicom“, kaže za „Vreme“ rođaka T. S.

T. S. živi sama na Karaburmi, gde je poslednji put i viđena. Dijagnostikovan joj je bipolarni poremećaj 2016.godine, zbog čega njene sestre posebno brine što joj se izgubio svaki trag.

Sistem je davno okrenuo leđa

S. P. kaže da je T. S. bolest u početku kontrolisana redovnom terapijom, dok su joj roditelji bili živi. Nakon što su roditelji preminuli, njena rođena sestra pokušala je da dobije starateljstvo ili da je hospitalizuje, ali bezuspešno.

„Tijana nije agresivna, i to je glavni argument da ne bude hospitalizovana u ‘Lazi Lazarević’, gde se inače lečila“, objašnjava za “Vreme” i dodaje da Tijana od oktobra odbija da uzima terapiju, što je pogoršalo njeno opšte stanje.

Dalje kaže da je T. S. je „veoma fina, mirna i povučena“, ali da ispoljava nagle promene raspoloženja, iz manije u depresiju, te onda najčešće odbija svaku komunikaciju.

„Sada joj je sistem ponovo okrenuo leđa, jer je punoletna i Jovana nema starateljstvo nad njom, tako da je potraga prepuštena nama”, kaže Sofija.

Poznata u kraju

T. S. stanuje nedaleko od okretnice na Karaburmi, odakle saobraćaju linije 16, 13 i 25, gde je poslednji put viđena.

„Svi je znaju u kraju. Često sedi sama na klupi kod okretnice i prolaznicima traži cigaretu”, kaže S. P.

Upravo cigareta je trag koji ih je poveo do Savamale, gde je nakon objava o Tijaninom nestanku jedna devojka prijavila da ju je videla.

„Devojka nam je javila preko društvene mreže da joj je osoba sličnog opisa zatražila cigaretu kod Geozavoda. Odmah smo otišle tamo da je tražimo. Zaposleni u toj zgradi bili su ljubazni da vrate snimke sigurnosnih kamera, ali se videla samo s leđa, pa nismo mogle biti sigurne da je ona”, objašnjava ona.

Mobilni telefon ne koristi već mesecima, pa je jednina preostala nada da će je neko od sugrađana ugledati i javiti lokaciju njenim sestrama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari