Vremenska prognoza za sedam dana: Kada će vam trebati kišobrani? 1Foto: FoNet/Ana Paunković

U Srbiji u narednoj sedmici, prema najavama meteorologa, biće promenljivo vreme.

„Sutra će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će bit slab i umeren, u Vojvodini povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od devet stepeni do 14, a najviša od 17 do 23 stepena“, navodi Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, ujutro i delom pre podne sa kratkotrajnom kišom, a od sredine dana suvo sa sunčanim intervalima.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura biće oko 14 stepeni, a najviša oko 19.

Za utorak se prognozira promenljivo oblačno i u većem delu suvo, a kiša se očekuje još samo na jugu i istoku Srbije. Krajem dana u košavskom području jugoistočni vetar će biti u pojačanju.

U sredu (10.05.) će duvati jaka i olujna košava, a novo naoblačenje s kišom i pljuskovima u toku dana prvo će zahvatiti zapadne i južne krajeve Srbije, prognoze su meteorologa.

Vremenska prognoza za sedam dana: Kada će vam trebati kišobrani? 2
Foto: hidmet.gov.rs

Od četvrtka do kraja perioda biće nestabilno i svežije s čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno i sa uslovima za obilnije padavine.

„U košavskom području biće vetrovito. Maksimalna temperatura u većini mesta od 16 do 21 stepeni“, navode iz RHMZ.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 8. maj:

U većem delu zemlјe biometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na nervno labilne i osobe sa respiratornim i reumatskim obolјenjima. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolјa, pospanost i bolovi u mišićima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari