Vršački penzioneri tuže Grad sudu u Strazburu

Nezakonito naplaćivali samodoprinos, sad neće da vrate pare

Ostavite komentar


  1. У текст би требало уврстити и да је свега 5 вршачких и само једна новосадска адвокатска канцеларија заступало пензионере, а при том су сви врло јасно политички декларисани и такође високи функционери у претходним властима које су тај самодопринос „незаконито“ скидали. Такође не би било лоше да је аутор текста бар погледао пресуду Уставног суда у којој је јасно речено да се она не може примењивати ретроактивно. На крају би требало поменути и да је Град Вршац град са једном од најразвијенијих канализационих мрежа у Србији захваљујући том самодоприносу и ту се не може упирати прстом у било коју власт јер је та мрежа ширена редовно од 1995. током 2000тих до сада. Било који медиј који је друштвено одговоран би у овом тксту требало да наведе да се тај новац сада појединим пензонерима враћа на уштрб здравствених услуга, предшколске установе, инвестиција… Није требало у тексту једноставно да се бавите препуцавњима локалних политичара већ да дочарате читаоцима реално стање на терену.

    1. Ustavni sud je odlukom iz 2017. godine nedvosmisleno utvrdio da je samodoprinos nezakonito naplaćivan. Da li autor prethodnog komentara smatra da je kanalizacija važnija od vladavine prava? Da li je opravdano kršiti zakone, varati ljude, ako im izgradiš kanalizaciju? Što se tiče vraćanja para „nauštrb zdravstva i investicija“ neka vlast u Vršcu uštedi pare tako što će prestati da plaća lažne medije, prestati da daje naduvane tendere firmi iz Loznice, da zapošljava članove SNS i tako ušteđenim parama ili plati te investicije i zdravstvo ili obešteti penzionere.

      1. Sve to je očigledna prevara penzionera i dogovorena manipulacija od strane gradske vlasti,sudija,advokata i privatnih izvršitelja.Prvo nagovore i namame penzionere da pokrenu tužbu za vraćanje „nezakonito“ uzetog samo doprinosa, na to dodaju naduvane sudske takse i svoje troškove i na osnovu „pravosnažne“ presude pokrenu izvršni postupak. Preko privatnih izvršitelja od „tužene“ strane,grada Vršca uzmu nekoliko puta veću sumu novca nego što se vraća i daje penzionerima.Njima svima ostaje dobra zarada……!!!!!!!
        Zatim isti sud koji je doneo tu „pravosnažnu“ presudu poništava istu i donosi drugu „pravosnažnu“ presudu u korist grada Vršca .Sada“ gradska vlast“ na osnovu toga pokreće izvršni postupak i preko istih privatnih izvršitelja od prevarenih penzionera prinudno naplaćuje i uzima i ono što su njima dali i ono što su svi oni „zaradili“ i dobili u prvobitnom postupku.
        To je još jedna dobro uigrana i planirana kombinacija da se dobro zaradi i obogati na račun nasamarenih i prevarenih penzionera..
        Svi su oni (osim nasamarenih penzionera ) znali da odluka Ustavnog suda iz 2017 godine kojom se kaže da je penzinerima nezakonito uziman samodoprinos ne može da ima retroaktivnu primenu i odgovornost.Ipak su na osnovu nje namamili i nagovorili ponzionere da pokrenu“ prvi krug igre“-prvobitnu tužbu i postupak protiv grada Vršca.
        Takodje svi su oni znali(opet,naravno osim nasamarenih penzionera) da će prvobitna“pravosnažna“ presuda u“ korist „penzionera, biti osporena i preinačena u korist „tužene“strane(grada Vršca) što je i potvrdjeno odlukom Ustavnog suda iz decembra 2018 godine.I pored toga su nastavili da i u 2019 godini donose „pravosnažne“presude i preko privatnih izvršitelja u izvršnim postupcima uzimaju iz budžeta grada i „vraćaju“ penzinerima „nezakonito“ uzeti samodoprinos(naravno,višestruko uvećan za svoje troškove,naknade i takse)
        Pogadjate,zašto bi odustali i odrekli se lepe zarade i prihoda kad će na kraju SVE to da plate lakoverni penzioneri.
        Zar vam ovo ne liči na „Udruženi zločinački poduhvat“ ili „Udruženu kriminalnu organizaciju“.
        Razmislite sami,meni je to očigledno.Da li će to nekad biti očigledno nadležnim organizacijama ,ustanovama i službama ???

    2. Komentari Stojana Negovanovića i Negovana Stojanovića su komentari ISTOG čovjeka.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.