Vršnjačko nasilje u školi u Čačku: Dečak od udaraca zadobio otoke, modrice i upalu bešike 1Foto: Z. S. M. / Danas

U Osnovnoj školi „Dr Dragiša Mišović“ u Čačku došlo je do vršnjačkog nasilja nad učenikom od 14 godina koga je udarao drugar iz odeljenja više puta u toku mesec dana u školi.

Zbog više udaraca, između ostalog i pesnicama, dečak je zadobio otekline i modrice zbog kojih su ga roditelji odveli kod lekara koji je konstatovao i upalu bešike.

Ceo slučaj je prijavljen policiji i školi koja je odmah preduzela sve mere propisane školskim pravilnikom o borbi protiv učeničkog nasilja.

Majka dečaka je rekla novinarima da im sin nije odmah prijavio nasilje u školi, koje je trajalo oko mesec dana, već tek kada je je uočio otok i bolove u predelu mošnica.

Ona je dodala da ju je, posle prijavljivaja događaja školi, kontaktirala majka dečaka koji je bio nasilan i izvinila se.

Direktorka Osnovne škole Stana Šipetić je rekla da su je o tom slučaju obavestili iz policije i da je odmah održana odeljenjska zajednica i sastanak školskog tima za zaštitu od diskriminacije i nasilja, koji je ocenio da je ispoljen drugi nivo nasilja.

„Odeljenjski starešina u saradnji sa roditeljima sačiniće plan zaštite za učesnike događaja, pojačaće se vaspitni rad, rad stručnih službi škole, a učenicima će biti izrečene vaspitno-disciplinske mere“, rekla je direktorka Osnovne škole „Dr Dragiša Mišović“ u Čačku.

Vršnjačko nasilje u toj školi dogodilo se i 5. aprila ove godine u školskom kabinetu, pred početak časa, kada je grupa dečaka drugaricu iz odeljenja, koja nije htela da se premesti u drugu klupu, što su dečaci tražili, prekrili jaknom preko glave i udarali je rukama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari