Vršnjačko nasilje u Tehničkoj školi za dizajn kože: Učenica napala drugaricu u kancelariji direktora 1Foto: Kolubarske.rs

U Tehničkoj školi za dizajn kože u Beogradu juče je došlo do brutalnog nasilja kada je jedna učenica napala drugu i to u kancelariji direktora škole.

Kako za Danas objašnjava direktor ove škole Branislav Mileski, svemu je prethodila prepiska učenika u vajber grupama, a u jednoj od njih su đaci pisali neprimerene komentare i čak stavili amblem škole, kao da je reč o zvaničnoj vajber grupi ustanove. Razredna jednog odeljenja je kod jedne devojčice to spazila, uzela joj telefon i dve učenice dovela na razgovor kod direktora.

– Tu je jedna učenica optužila drugu da je ona sve prijavila razrednoj i fizilki je napala. Ja sam skočio i razdvojio ih, odmah smo obavestili MUP; Hitnu pomoć, došli su i roditelji, o svemu je sačinjen izveštaj koji je upućen školskoj upravi. Danas će biti održan sastanak školskog Tima za zaštitu od nasilja – priča direktor.

Učenica koja je izazvala nasilje nije ponavljala razred, kako su preneli pojedini mediji, već je iz prethodne srednje škole isključena zbog sličnog inicidenta, pa se upisala u Tehničku školu za dizajn kože.

Na pitanje da li im je to bilo poznato, Mileski kaže da jeste i da nisu bili dužni da je prime, ali da su hteli da joj daju priliku da se popravi i socijalizuje.

Posle jučerašnjeg incidenta pokrenut je disciplinski postupak, a ovoj učenici po svoj prilici sledi ponovno isključenje iz škole.
Direktor kaže da ne pamti da se ovako nešto desilo i da godinama u ovoj školi nije bilo ni najmanjeg incidenta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari