Vrtić „Majski cvet“ dobio sportsku halu 1Foto: M.V.

U dečjem vrtiću „Majski cvet“ u Velikom Grdištu otvorena je novoizgrađena sportska hala i prostorije za najmlađe u centralnom objektu. “Nijedno dete ne čeka na upis u vrtić u Velikom Gradištu.

Ne znam da li toga ima u Srbiji. Imamo 10 odeljenja po selima koja koštaju, i neka koštaju, to je ulaganje u budućnost.

Otvorićemo dečje vrtiće u selima gde god imamo prilike da to uradimo i nadamo se da ćemo imati u svih 25-26 sela isturena odeljenja.“, rekao je predsednik opštine Dragan Milić i najavio da vrtić od septembra dobija i jednog “difovca“ koji će raditi sa najmanjom decom kako bi počela da se bave sportom već od godinu dana.

On je, ovom prilikom zahvalio Kabinetu ministarke za demografiju i populacionu politiku kao i svima svima koji su doprineli realizaciji projekta.

Dogradnja ovog objekta realizovana je preko Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, u okviru Programa za sufinasiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave.

Iznos odobrenih sredstava za sufinansiranje Kabineta iznosio je 26.364.450 dinara, dok je lokalna samouprava učestvovala sa preko 9.610.000 dinara.

Radovima je obuhvaćena izgradnja sportske hale i još dva odeljenja sa pratećim poslovnim prostorom i mokrim čvorovima kao i dogradnju, opremanje i rekonstrukciju kuhinje, prostora ukupne veličine oko 500 kvadratnih metara.

Ovim ulaganjima kapacitet objekta povećan je za boravak još 30 mališana pa će vrtić od sada pohađati čak njih 450.

Prvi put, ove godine, u vrtiću se otvara i jaslena grupa za najmlađi uzrast dece od 6 do 12 meseci što će svakako pomoći roditeljima u svakodnevnim obavezama.

Vrtići Osim vrtića u Velikom Gradištu, rad i deset područnih vaspitnih grupa – u Požeženu, Topolovniku, Makcu, Desinu, Kisiljevu, Zatonju, Majilovcu, Kurjaču, Sirakovu i Carevcu. Foto: Sportska hala u vrtiću

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari