Vučević o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka: Obuku bi trebalo da prođu svi punoletni do 30 godina, pa i oni stariji

Ostavite komentar


  1. U zavisnosti od roda vojske vojni rok bi trebalo da bude od 120 do 150 dana. Nakon toga obucene vojnike treba pozivati na deseto dnevne vezbe na 2- 3 godine. Tako se kontinuirano osvezava tehnoloska obuka

  2. Idi ti, vodi svoju decu. Moze i AV sa Danilom. Mi pametni nikada. Svi ratovi u kojima smo ucestvovali su bili izgubljeni i besmisleni. Od drugog svetskog rata kada su moje dede isle da brane zemlju od Nemaca i pobedile sve posle je bila budalastina.

  3. Kakva glupost. Bolje bi mu bilo da ima plaćene rezerviste koji će svake godine dolaziti na obuku od 15-30 dana. Evo Rusija od 200.000.000 ljudi pa ne koze da skupi 100.000 vojnika. Nego lepo rezervisti 100 evra mesečno, ali da 30 dana dolaze na obuku svake godine .

  4. Obavezno,ne preskociti ni podmladak od ministra finansija.Za 5000 dinara imace GOMILU elitnih vojnika.Moja deca sigurno NE.!

  5. Neka je sluzi ko zeli,dosta s tom komunistickom ideologijim….
    Najbolje vojske sveta cine profesionalni vojnici al mi to nikako da shvatimo

  6. Ne vidim ja cemu i vojska i sluzenje.Kad Nato u nasem General stabu ima ceo sprat.Znaju nam svaki metak.I desavanja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.