Vučević o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka: Obuku bi trebalo da prođu svi punoletni do 30 godina, pa i oni stariji 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da smatra da bi vojnu obuku trebalo da prođu svi punoletni građani do 30 godina, ali i oni stariji koji su „zagazili u četvrtu deceniju“.

Vučević je za današnji Blic kazao da bi za njih trebalo da bude uveden kraći vojni rok, u trajanju od tri nedelje, ističući da predstoji stručna rasprava o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojske.

„Vraćanje vojnog roka ima za cilj da se naredne generacije obuče za postupanje u kriznim situacijama kako bi gradjani Srbije bili bezbedni. Nemirni smo kada imamo poplavu ili požar, a ne znamo kako da reagujemo“, rekao je ministar.

On je naglasio da kada se govori o vraćanju obaveznog vojnog roka, da se tu ne misli na ratovanje, već na to da vojska bude na usluzi gradjanima.

„Mislim da bi trebalo da vratimo vojni rok, da li je to tri nedelje ili tri meseca, ili neki drugi period, apsolutno da“, rekao je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.