Vučević: Više stotina upita već prvog dana za prijem u specijalne jedinice 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je „prvog dana od raspisivanja konkursa“ za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije bilo već „nekoliko stotina upita“, kao i da je to podatak za samo jednu od nekoliko takvih jedinica.“Naravno, nije dovoljno samo javiti se, sledi provera dokumentacije, testiranje i sve drugo što je potrebno“, rekao je Vučević za Radio televiziju Srbije.

On je naveo da je konkurs raspisan 15. februara i to za jedinice – 72. brigadu, 63. padobransku i „Kobre“, što je „krem“ vojske.

„Da odgovorim onima što su filozofirali iz salona i televizijskih studija, morali bi da analiziraju šta je život i realnost, kakvo nam je okruženje, izazovi u svetu i za Srbiju“, rekao je Vučević, povodom kritika na plan da vojska primi 5.000 specijalaca.

Govoreći o nedavno održanom međunarodnom sajmu naoružanja u Abu Dabiju, on je rekao da Vojska Srbije nabavkom dronova samoubica dobija nešto što nema i „drastično uvećava svoju moć“.

On je rekao da je svet zainteresovan za sve što Srbija proizvede od oružja, pre svega za municiju, i da je sve što je ponudila i prodala.

„Naša politika je nepromenjena, mi gledamo ko je konačni kupac, ne šaljemo na front oružje i vojnu opremu, ali imamo pravo da to prodajemo“, naveo je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari