Vučić danas na manifestaciji povodom obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas manifestaciji povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Kako je saopštila služba za saradnju s medijima predsednika Republike, manifestacija će početi u Palati „Srbija“ u 11 časova, uz prisustvo predsednika Srbije.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije – 4. jun biće obeležen danas nizom manifestacija čiji je cilj da se građanima predstave rezultati i uslovi rada policajaca.

Na Kalemegdanu je planiran taktičko-tehnički zbor s prikazom veština, opreme i vozila, a kako je saopštio MUP, program je prilagođen deci kako bi se u druženju sa policajcima i kroz igru upoznala sa njihovim radom.

U znak sećanja na policajce koji su poginuli na zadatku, u Palati Srbija biće položen venac ispred memorijalnog zida.

U Palati Srbija biće predstavljen novi Komandno-operativni centar MUP-a i dodeljena priznanja najuspešnijima, a večeras će biti održana i svečana akademija.

Dan MUP-a i Dan policije ustanovljeni su u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija imala odlučujuću ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme i narednog dana, za vreme turskog bombardovanja Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari