Vučić: Dogovoreno odsumporavanje u termoelektranama će popraviti kvalitet vazduha 1Foto: BETA/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija napravila dogovor sa japanskom agencijom za međunarodnu saradnju „Džajka“ kako bi se vršilo odsumporavanje u termoelektranama i dodao da će to dramatično doprineti rešavanju problema zagađenja vazduha u zemlji.

„Važno je da svuda radimo odsumporavanje. Da idemo na zelenu energiju. Sumpor-dioksid je najveći problem i sada gledamo kako da rešimo te probleme“, rekao je Vučić u gostovanju na TV Prva.

Ocenio je da je zagađenje realni problem, ali da ipak postoji i kampanja u kojoj učestvuje javnost, a naročito mediji.

„Postoji realni problem i nije za zanemarivanje. Ali, juče smo imali isti broj tih čestica (PM 2.5 i PM 10) kao Milan u Italiji, koji je jedan od najrazvijenijih gradova u toj zemlji“, istakao je on.

Vučić je ponovio da je za zagađenje odgovoran standard građana i povećan saobraćaj sa „euro 3“ i „euro 4“ motorima.

Odgovarajući na pitanje da li je tačno da je država produžila ugovor o uvozu automobila sa takvim motorima, Vučić je rekao da ne zna, da bi trebalo da bude zabranjeno ali da automobili neće biti oduzimani.

Ponovio je da postoji „kampanja“ protiv mini-hidroelektrana i rekao da je su one jedan od dva izvora zelene energije.

Govoreći o aplikaciji koja se bavi merenjem kvaliteta vazduha „AirVisual“, Vučić je kazao da ona u Hrvatskoj kvalitet meri u nezagađenim područjima, a u Srbiji u zagađenim.

„Moja deca žive u najzagađenijiem delu Srbije i Beograda, u Novom Beogradu. Situacija je bila gora kada sam ja bio dete“, dodao je on.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

12 reagovanja na “Vučić: Dogovoreno odsumporavanje u termoelektranama će popraviti kvalitet vazduha”

  1. Narod naš evo baš loži sve:čaše od jogurta,mleka,ambalažu od vode,stare cipele ,noću skuplja pet ambalažu ,,zipuje,, u torbu da se ne baci,,zlu ne treba-lo,,Uvaljivači uglja satraše narod preko raznih posrednika elem ;ugalj koji se dobija kao socijalna pomoć je dobar kada želite da ugasite smederevac,bolji od pp aparata……država ga deli i čudi se što ,,čuri,, ????????“

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.