ALEKSANDAR VUČIĆfoto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić uputili su danas božićnu čestitku srpskom patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

Vučić je u čestitki poželeo da praznik u kome stalno i iznova oživljavamo u sebi božićni susret Boga i čoveka u Hristu, sve nadahne i okupi oko vrednosti trajnog mira, nesebične ljubavi, mudrosti, strpljenja i pregnuća, na dobro svih građana Srbije i srpskog naroda u celini.

„Godinu za nama obeležili su nestabilnost, brojni izazovi i iskušenja za našu zemlju i sve ljude. Zato, želja mi je da ovaj Božić označi početak godine koja će svima nama doneti mir, spokoj i ljubav“, navela je Ana Branbić u čestitki.

Ona je istakla da je Božić simbol snažne vere u ljude, u dobrotu i daje snagu i nadu da se prebrode izazovi, uz želju da vernici praznik provedu sa porodicama i najmilijima u miru, ljubavi i spokoju.

Božić su čestitale i ministarka pravde Maja Popović, ministarka kulture Maja Gojković i ministar prosvete Branko Ružić.

„Važno je da u ove dane naša srca ispune najlepša i najdublja osećanja i da nastavimo da ih negujemo i ubuduće. Želim vam da Božić provedete u krugu bliskih ljudi i u uzajamnom poštovanju, slozi, toleranciji, praštanju i ljubavi. Neka vam praznični dani donesu sreću, zdravlje i mir. Hristos se rodi“, naveo je Ružić.

I predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić uputio je danas božićnu čestitku, uz želje da praznik osnaži mir, solidarnost i ljubav u ljudima.

Orlić je poželeo da Božić svima nama ulije snagu da se zajednički izborimo sa svim izazovima, posvećeni isključivo „dobrobiti naše otadžbine i boljoj budućnost za svu njenu decu“.

„Molimo se Gospodu da svima podari dobro zdravlje, blagostanje, radost, našem narodu slogu, a vas podrži u uzvišenoj službi srpskom narodu“, naveo je Orlić u čestitki.

Čestitku je uputio i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je ocenio da su Badnji dan i Božić „dani radosti i porodične sreće jer slavimo rođenje, kao simbol početka i vere u život“.

„Imamo razloga da se radujemo, Srbija je najlepše mesto na svetu, a svi zajedno je iz dana u dan činimo još lepšom i uspešnijom. Ali imamo i razloga da još više budemo posvećeni jedni drugima, našim porodicama i našoj zemlji, a u tome će nas najbolje voditi duh i snaga velikog praznika. Mir božji, Hristos se rodi“, stoji u čestitki ministra spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari