Vučić: Izgradnja metroa nije samo način da se reše saobraćajne gužve, to je pitanje prestiža

Potpisan sporazum Srbije i Francuske vredan 581 miliona evra, od čega manji deo ide na elektrodistributivnu mrežu 127 miliona evra, a 454 miliona evra na prvu liniju metroa u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Poseta francuskog ministra Ristera u ovako rizicnoj epidemioloskoj situaciji i zakljucenje sporazuma o saradnji sa Srbijom, jasan je pokazatelj da je nasa zemlja ozbiljan partner i da uzivamo veliki medjunarodni ugled!

    1. Veoma dobra investicija. Metro je itekako potreban, kako bi se smanjile gradske guzve i omogucilo gradjanima lakse i brze kretanje.

  2. Metro predstavlja simbol svake jake i odgovorne prestonice u svetu. Drago mi je da je aktuelna vlast prepoznala važnost ovog projekta, koji će višestruko olakšati život u svakom smislu.

    1. Ja nekako mislim da je palma simbol. Ako grad ne prepozna da mu treba palma u centru grada, narocito na starim tvrdjavama kao sto je Kalemegdan, onda nista. Cista propast. To je nekako nivo.

  3. Srpski ideali:Metro u Parizu je najštrokaviji!A policija povazdan juri i maklja jadne klošare!-Sve će to AV imati u BG podzemlju!Zemun pride!

  4. Mnoge zemlje imaju metro, nema potrebe da se bratimi sa graditeljima,oni to rade za novac. Presednik Francuske daje podršku Srbiji dok god se vlada normalno,kad pak zaglavinjamo gdje ne treba on se na slaže sa Srbijom, tako da i tu nema nekog bratimljenja nego normalni međunacionalni odnosi.Nego gledajte vi može li to jevtinije a pustite bratimljenje,ne verujem da u Francuskim novinama piše : “ Gradimo metro bratskom srpskom narodu“. Nego jednostavno “ dobili smo posao izgradnje metroa vredan 4 milijarde.

  5. Kao da čujem već remake Čoline pesme „April u Beogradu“ u „Metro u Beogradu“… Jedva čekam ej…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.