Vučić je za četiri meseca pričao 58 sati na nacionalnim frekvencijama: Obrazovanje je pomenuo samo jednom, a koje su teme bile dominantne? 1Foto: Printscreen / RTS

Zoran Gavrilović, izvršni direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) objavio je na Tviteru o kojim temama je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, za 58 sati gostovanja u dnevnicima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, pričao u periodu od 1. decembra prošle godine do 30. marta ove godine.

Kao glavnu temu, koju je Vučić pominjao čak 694 puta je pitanje Kosova. Na drugom mestu je spoljna politika, koju je predsednik pomenuo 299 puta, dok je unutrašnja politika bila predsedniku tema za pominjanje 181 put.

U prvih deset tema, o kojima je Vučić govorio na televizijama sa nacionalnom frekvencijom bile su ekonomija, infrastruktura, vojska i policija, nacionalni interes, mediji, ljudska prava i EU integracije.

Interesantno je da je za četiri meseca gostovanja na televizijama obrazovanje pomenuo samo jednom.

Gavrilović je, takođe, objavio i o čemu je premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić pričala u 5 sati u dnevnicima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i N1, u istom periodu od četiri meseca.

Vučić je za četiri meseca pričao 58 sati na nacionalnim frekvencijama: Obrazovanje je pomenuo samo jednom, a koje su teme bile dominantne? 2
Foto: Printscreen/Pink

Tema koju je premijerka najviše pomenula (129 puta) je, takođe, pitanje Kosova, zatim slede ekonomija, spoljna i unutrašnja politika, infrastruktura, dok je ljudska prava i medije pominjala isto, 15 puta. Brnabić je najmanje pričala o ekologiji, kriminalu i korupciji i inflaciji, svega po dva puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari