Vučić na neformalnom ručku koji je za lidere sa Zapadnog Balkana organizovao Žozep Borelj 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na neformalnom ručku koji je za lidere sa Zapadnog Balkana organizovao visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj.

– I ovaj neformalni ručak, čiji je domaćin Žozep Borelj, iskoristio sam za nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti i ubrzanje razvoja Srbije i celog Zapadnog Balkana, napisao je Vučić na svim Instagram nalogi @buducnostsrbijeav.

Kako je naveo, naša zemlja nastavlja da vodi odgovornu i principijelnu politiku, zasnovanu na očuvanju nacionalnih interesa, otvorenu za konstruktivnu saradnju u regionu usmerenu u pravcu ispunjavanja našeg strateškog cilja – članstva u EU.

– Kao i svaki napredak i ovaj zajednički evropski put zahteva saradnju, razumevanje i kredibilnu podršku partnera, poručio je predsednik Srbije.

Ručku su prisustvovali još i predsednik Crne Gore Jakov Milatović, predsednik Albanije Bajram Begaj, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, predsednica Kosova Vjosa Osmani i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari