Vučić o Europrajdu: Ne zna se kako će, da li će i kada će manifestacija biti održana 1BETAPHOTO-EMIL-VAS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se još ne zna da li će Europrajd biti održan u Beogradu, i da razume stav Crkve po pitanju te manifestacije, ali ne i pojedine političare.

„Ne mogu da razumem političare koji se prave da ne razumeju poziciju Srbije i da im ništa nije jasno, a žele da se dodvore narodu na najbedniji način. Najviše prezirem one koji na besmislicama i glupostima misle mogu da se dodvore narodu, ne razmišljajući o poziciji svoje zemlje i svog naroda“, rekao je Vučić.

On je novinarima u predsedništvu rekao da se o Europrajdu u javnosti širi „mnogo laži i neistina“.

„Čak i da im kažete – hajde Srbi polako, znamo mi da je 90 odsto ljudi protiv toga, pustite nas da time poboljšamo poziciju Srbije na Zapadu po nekim drugim pitanjima, neće da čuju“, kazao je predsednik.

Vučić je rekao da se još „ne zna kako će, da li će i kada će manifestacija Europrajd biti održana“ i najavio da će odluke po tom pitanju doneti, i obavestiti javnost krajem avgusta i početkom septembra.

Organizatori Europrajda najavili su ranije da će Beograd biti domaćin te manifestacije od 12. do 18. septembra.

Govoreći o protestima u Novom Sadu, Vučić nije komentarisao postupanje privatnog obezbeđenja i nasilje prema učesnicima protesta, ali je rekao da nadležni organi preduzimaju mere protiv onih koji su „pocepali srpske zastave“ na prostorijama Srpske napredne stranke čiji je predsednik, i naglasio da će odgovorni zbog toga krivično-pravno odgovarati.

„Ne možeš ti da dođeš i u Srbiji da sa državnim simbolima Republike Srbije se ponašaš na takav način, da ih cepaš, spaljuješ… Oni su tamo na neki poster sa mojim likom prosuli farbu, nisu ga pocepali, nisu razbili ništa, a tamo gde su videli srpsku zastavu, tu su i razbili staklo i pocepali srpsku zastavu“, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari