Vučić o smrti devojčice iz Bora: Predložiću usvajanje zakona kojim bi se vratila smrtna kazna

Ostavite komentar


  1. Jedino je moguće da se uvede ako istupimo iz Saveta Evrope. Znaci definitivno istupamo iz Saveta Evrope ,da bi on i SNS sa Zavetnicom….na lokalnim izborima dobili poene na ovom slucaju i Kosovu.

  2. Smrtna kazna nije kazna vec osveta.Sav civilizovani svet ju je izbacio.Inace,smatram da je dugogodisnja i dozivotna kazna teza od smrtne!

  3. Kao, kako nam je više puta objasnio, najbolji student prava, trebalo bi da zna zašto je to na mnogo načina pogrešno, a kako je slično govorio pre manje od godinu dana, po majskim masakrima, samo jedna laž više kao uobičajena doza njegovim glasačima.

  4. Koje je ovo foliranje. Na svačiji muci on mora da se okoristi. Smrtnu kaznu smo ukinuli potpisivanjem medjunarodnih konvencija.

  5. Slazem se da se za ovakve zlotvore primeni smrtna kazna. Oni nisu dostojni ni da udisu vazduh… A cudi me da iskusni policajci ne mogu da nadju nacin da saznaju sta su ovi monstrumi uradili sa telom ubijenog malog, neduznog deteta. Ima nacina da se sazna, pritom ne mora da bude primenjena fizicka sila, nego „opustenim“ razgovorom…

  6. „Vučić je istakao da je smrtna kazna opravdana u slučajevima kad nema nikakve sumnje da se radi o počiniocima najtežeg krivičnog dela.“ Zamišljam presudu:Kriv je, ali postoji sumnja, pa ga ne možemo osuditi (na bilo koju kaznu)

  7. Predložiti može ali usvojiti ne može ,sem ako će da izađe iz Saveta Evrope sve ostalo je jedna obična manipulacija sa osećanjima građana jer je uslov za članstvo u SE upravo da domaće zakonodavstvo ne predviđa smrtnu kaznu.Od nekog ko nešto zna.

  8. Predsednice , treba samo da pomeris svoje ljude iz pravosudja i policije i da ih pustis da rade svoj posao. Smrtna kazna nigde nije pomogla samo od kriminalaca pravi ocajnike koji onda nemaju sta da izgube i budu jos gori. Dozivotna je sasvim u redu, kada imamo novca da hranimo politicke parazite imamo i za dozivotne osudjenike.

  9. Smrtna kazna je divljastvo a i kontraproduktivna je! Smrtna kazna kao ni dozivotna kazna zatvora nisu prevencija“.
    U SAD se nad oko deset odsto neduznih izvrsi smrtna kazna, sto se tek kasnije utvrdi… Koliki bi taj procenat neduznih a osudjenih na smrtnu kaznu bio u Srbiji sa ovakvim pravosudjem i sudstvom?! Posle izvrsenja te kazne, ispravke kasnije nema. Osim toga smrtna kazna nije prevencija vec naprotiv mislim, „smrtna kazna ne utice na lose osobe samo ih mozete stimulisati
    ,smrtna kazna samo plasi dobre osobe koje i onako ne vrse krivicna dela“.

  10. Ama be radi si svoj poso,,,a onima koji se razumiju i završili neki školi pusti da radu svoj,,a jasno…ili će sve da odleti u ozduh kako si skrenuo.

  11. To ste rekli i pisle Ribnikarani pisle Mladenovca i nista nije uradjeno .

  12. Očekivano! U represivnom režimu, kad obažavaoci ubica i izbacuju profesore u Srpskoj Atini! Ekvivalentni dogođaji!

  13. Da trebalo bi i uvesti da maloletne ubice mogu krivicno da odgovaraju od 12 godina

  14. Podrška,jedino me još zanima hoće li se uvesti smrtna kazna za veleizdaju

  15. sve Vučić predlaže, i smrtnu kaznu uvodi a nije dobro svetiti se drugima jer i on ima svoju porodicu…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.