Vučić o smrti devojčice iz Bora: Predložiću usvajanje zakona kojim bi se vratila smrtna kazna 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će, ćim se vrati iz Pariza, predložiti Vladi da usvoji i parlamentu predloži usvajanje zakona kojim bi se vratila smrtna kazna.

Vučić je, u gostovanju na televiziji Informer, rekao da se svojevremeno zalagao za vraćanje smrtne kazne i da se tim povodom obraćao Savetu Evrope.

On je ukazao i da su argumenti onih koji se protive vraćanju smrtne kazne opravdani i racionalni, jer ako se neko osudi na smrt, a posle 20-30 godina se ispostavi da nije kriv, to je velika posledica.

Vučić je istakao da je smrtna kazna opravdana u slučajevima kad nema nikakve sumnje da se radi o počiniocima najtežeg krivičnog dela.

„Neko kada je izvršio zločin, mislio je da će proći nekažnjen. To je sve što smem da kažem. Svojevremeno sam se javno zalagao da se razmotri ponovno uvođenje smrtne kazne, a da mi ne budemo kažnjeni. Ako neko delo zaslužuje smrtnu kaznu, onda je to ovo delo. Kada se formira vlada, neka razmisle da li će ići sa takvim predlogom. Za ovo možete da osudite nekoga na 40 godina, ali ne mislim da je to adekvatna kazna“ rekao je Vučić, govoreći o ubijenoj devojčici iz Bora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari