Vučić: Odnosi BiH i Srbije vraćeni 25 godina unazad

Završen zajednički sastanak o reviziji tužbe BiH protiv Srbije

Ostavite komentar


  1. Da bi se podnela revizija ne može samo Bakir da se pita nego i ostali funkcioneri Bosne i Hercegovine. Dodik i Ivanić dolaze na razgovor sa premijerom i predsednikom što znači da ne žele da nešto ostane ne dorečeno i možda revizije neće ni biti!

  2. O reviziji tuzbe ne moze samo Bakir da odlucuje, sigurna sam da to zna ,ali koji je cilj i pod cijim se patronatom sve ovo desava ?

  3. Ponovo drame i cirkusi. Sve vrli drzavnik do vrlog drzavnika. Eh, Srbijo, gde ce ti biti kraj sa ovim moralnim gromadama. Dok vile sljaste po Dedinju, narod masovno napusta i Srbiju i Republiku Srpsku (BiH).

  4. Od kako je SNS na vlasti, mi se posvadjasmo sa celim svetom! Sa Hrvatskom nikad gori odnosi od rata na ovamo, to je i sam Josipovic nedavno rekao. Sa Crnom Gorom imamo iscenirani drzavni udar, sa Makedonijom Dacic se svaki drugi dan prepucava saopstenjima, Bugari i Rumuni nas blokirali u pregovorima sa EU zbog polozaja manjina, u Bosni se u sve trpamo i onda na kraju dobijemo ovo. Ovakvo stanje nije normalno ni za jednu drzavu, i ova vlast uspela je za kratko vreme bukvalno da detonira sve sto su su prethodne vlasti od 2000. na ovamo uspele koliko toliko da isprave posle krvavih Milosevicevih godina. Ali to me uopste ne cudi, jer Vucic i Nikolic su oni koji su i 90-ih huskali ljude i vodili ih u ratove. Pa ti Srbine razmisli kako se neko ko nema dana radnog staza van politike obogatio, dok si ti isao da ratujes i krvaris za njega, a tebi danas krce creva. Posle nemojte da se cudite kad odete u Bosnu, Hrvatsku, a uskoro i Crnu Goru, sto vas ljudi gledaju popreko, sto hoce da vas tuku i slocno. Pa pitajte premijera i predsednika drzave: zasto ja kao drzavljanin ove zemlje treba zbog vas da strahujem kad negde odem na putovanje? Zasto me svuda tretiraju kao gradjanina drugog reda?

  5. Drugim recima, odnosi su vraceni na nivo koji je bio kad ste vi, Vucicu i Nikolicu, vec bili na celu drzave 90-ih godina. Kakva cudna podudarnost… Ko vas ne zna, mogao bi da pomisli da to, daleko bilo, ima neke veze s vama…

  6. Reagovace EU i stopirati ovu skandaloznu odluku Izetbegovica jer ovo niko ne podrzava,90te i ratovi su prosli i vise nikome ne trebaju.

  7. Ne kazu bezveze da je Balkan bure baruta,ali na to treba da zaboravimo i svi zajedno da se izborimo za mir.

  8. Upravo to Bakir i prizeljkuje ali mislim da mu ostali politicari u Sarajevu nece dozvoliti.

  9. Koliko sns botova na ovom sajtu, a nekada je ovo bilo rezervisano mesto za pristojan svet…

  10. Botulizam i na sajtu lista Danas. Kampanja uveliko teče pod sloganom"dva lica jedna ideja", kako reče master trange-frange politike. To je,preciznije, trolist koji je harao devedesetih i tamo nas vratio.Sve je isto,samo Cobe nema. Ups, su Bananin jaran i Mirkin portparol.

  11. To je zbog neozbiljne politike BIH.Samo je to problem.Nasa strana je mnogo popustala,mislim da vise ne trebamo nista da im popustamo.

  12. Citam razne komentare i ne znam u sta treba da verujem. Iskreno se nadam da od ove revizije nema nista. Treba svi da podrzimo politiku mira i stabilnosti koju Srbija potencira i kontam da ce sve biti ok. Nadam se….

  13. Revizija za vraćanje prošlosti i "kopanje po starim ranama" je loša politika Bakira za Bosnu i njegov narod. Srbija je sve učinila da dođe do pomirenja radi stabilnosti u regionu, a u interesu našeg naroda

  14. Dok svi gledaju u bolju buducnost teze ka miru i stabilnosti, Bakir Izetbegovic se osvrce u proslost, i sto je najgore sam pokusava da unese nemir i nespokojstvo medju narodima. Samo mu ta njegova suluda ideja nece proci. Dobro je sto je rukovodstvo RS i Srbije su zajedno i vode racuna o miri u stabilnosti.

  15. Koliko vidim, na fotografiji, svi su lepo podgojeni, valjda više roštilja nego što je zdravo. Sakupili su se predsednici Srbije i RS, Premijer Srbije i član Predsedništva BiH, da bi ponovo uplašili građanke/građane Srbije pokretanjem postupka za reviziju već donete presude MSP, povodom tužbe BiH protiv Srbije za genocid. Uopšte nema potrebe za ovolikim dizanjem prašine, povodom ovog slučaja, jedino ako nekom, u ovom političkom trenutku to odgovara. Verovatno onom koji je izjavio (budući predsednički kandidat Vučić) da su ovim činom odnosi Srbije i BiH vraćeni 20-29 godina unazad (zašto baš 29 j…m li ga), u podtekstu: Tu sam ja i ako me izaberete za Predsednika, zaštitiću srpski narod i RS (iako Revizija nema nikakve direktne veze sa RS) i ne samo to zahlađenje odnosa ću rešiti do polovine mog predsedničkog mandata. Vaše ne samo da glasate za mene, a ja ću rešavati sve krize, one stvarne i one fingirane. Možda do kraja predsedničkog mandata rešim i slučaj Savamale…

  16. Nema sumnje "SLOZNA BRACA" samo im Dr Nele Karajlic … fali ili "fali"!!!

  17. @WTF, vasa logika je bez ikakvog smisla. Zasto bi neko ko dolazi iz Srbije u Hrvatsku, Crnu Goru, ili Federaciju BiH bio popreko gledan ili pretucen zbog toga sto su se neki (ukljucujuci i neke politicare) obogatili u zemlji Srbiji. Kao da nekome pise na celu da je iz Srbije. Drugo Izetbegovic i celnici SDA su se itekako obogatili pa se nijedan musliman ni ti toga stidi ni ti je protiv toga. Cak sta vise vecina gleda svoja posla ako ne u Federcaiji BiH onda u Nemackoj ili nekim drugim zapadnim zemljama.

  18. Zasto se konstantno dovodi proslost u sadasnjost??!! Sve dok je tako buducnosti nema!

  19. Toma je u ovoj prici postao visak! Zasto!? Danas je Beograd metropola a ponajmanje srpski grad… Sta su uradila braća koja su ušla u Beograd posle 1945 godine? Sta su uradili sa Vojvodinom I srpskom Atinom!? Njihovi potomci danas vršljaju Srbijom. Posle dužeg vremena, posle crnogoraca Miloševića i Tadića došao jedan je Šumadinac, Toma i očito zasmetao Šešelju iz neke vukojebine hercegovačke, Vučiću iz Bugojna, Mihajlovićki iz Tuzle, Martinoviću iz Dvora na Uni, Atlagiću, ministru u vladi SAO Krajine, Rističeviću sa Romanije…Toma je bio naivan jer nije prepoznao to da su svi oni u svojim krajevima sve mostove popalili pa dotrčali u Srbiju čuvajući svoje guzice i nju na kraju je u crno zavili… A to se izgleda ponavlja dok onaj cuveni srbijanac, poznat po postenju i pravdi, spava…..

  20. Nazadovanje je najgora mogućnost,ne razumem da posle ovoliko vremena ovako nešto može da se desi 🙁

  21. Pokušavam da sam sebi objasnim zašto je dama Ivana (ako je to stvarni identitet), za legitiman potez jednog čoveka, pokretanje revizije postupka pred Međunarodnim sudom pravde, o genocidu u BiH i odgovornosti Srbije za to, ime bi za jedan korak bili bliži realnije slike o ratu u BiH, nazove SULUDIM POTEZOM.. Tešim sebe da je po sredi nedostatak nefriziranih informacija, ali preovladava da je po sredi nacionalna zaslepljenost, po kojoj u Srebrenici nije ubijeno (streljano) 7.000 muškarca bošnjaka,čime su srpske snage pod komandom Ratka Mladića počinile genocid , prema više pravovaljanih presuda u Hagu. Mi srbi i pored svih tih, na sudu utvrđenih činjenica taj masakr ne nazivamo SULUDIM, što po svemu zaslužuje, već SULUDIM POTEZOM karakterišemo jedan čisto pravni postupak…

  22. @aka Stevan Miskovic, po vama se Vucic dogovorio sa Izetbegovicem da pokrene reviziju jer to Vucicu trenutno odgovara – smesno. Pisite malo zrelije komentare.

  23. Sadasnja vlast je odgovorna za zla nacinjena 90-tih. To je sada njihov problem. A odstetu ce placati oni koji misle kao i oni.. Po komentarima je jasno da nacionalisticka histerija tinja i danas, samo ceka da plane.

  24. Ocigledna provokacija sa zapada. Narod zeli mir a zapad samo sukobe. NATO zaradjuje od sukoba. Njihova jedina svrha je konstantan konflikt na kojim ce njihova vojna industrija da zaradjuje. Zato nam i serviraju Jeremica i Jankovica. Oni ce svakako raditi u interesima NATO-a. Nikada nece raditi u interesima srpskog naroda. NATO ih finansira.

  25. Evo 20 I kusur godina je proslo i sta se uradilo da se istina i pomirenje dogodi nista jos uvjek imas tipove ppput Dodicka I kompany koji na sva moguce nacine pokusava urusuti drzavu,neda ljudima da se vrate na svoja ognjista pokusava na sva moguca nacine da ospori ljudima pravo na jezik i pismo,nagradzuje ratne zlocince,daje imena ustanovama osudenim rarnim zlocincima,docekiva zlocince pokusava razne referndume o nekom ocjepljenju,ratni zlocinci se slobodno krecu po Srbiji, negira se genocid,itd.Ovo nije Bakirovo maslo,ovo nema niko pravo da ospori a na sudu je da odluci,ako Srbija nije kriva nema potrebe da se iko sekira.

  26. Bogami koliko mi se cini ovi iz EU i njihovi pretpostavljeni ce da budu stavljeni pred ozbiljan ispit.

  27. Mislim da je ova revizija uzaludna jer nece promeniti nista sem odnosa izmedju dva naroda ali cvrsto verujem da ce se Srbija izdici iznad situacije i pokusati da pronadje nacin za dalju saradnju sa Bosnom i Hercegovinom.

  28. Marko: To je istjedan narod koji živi sa obadve strane Drine. Drina je reka koja ih spaja a ne razdvaja.

  29. Паника која је настала у Београду и Бања Луци само говори о страху овдашњих и прекодринских властодржаца за своје гу..це а у вези свега онога што су радили током деведесетих и касније. Сада је коначно јасно и то да је СНС исто што и Шешељев СРС, само у мало "умивеном" удбашком издању, тако да водите рачуна како гласате на будућим изборима.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.