Vučić: Pravićemo nove privremene bolnice, jer Sajam neće biti dovoljan

Predsednik najavio zabranu kretanja 24 sata ako ne budu bolji rezultati

Ostavite komentar


  1. Dobićemo 15 miliona maski N95 sa filterima koji se menjaju posle 12h“. O, falim te bože, da i mi zdravstveni radnici u neposrednom kontaktu sa infektivnim pacijentima dobijemo odgovarajuće maske. Za sad ih imaju samo novinari i pomoćno osoblje sa Pinka. Virus Covida ne sme dospeti u „Zadrugu“! Izgleda da je Pink najbitniji za fizički opstanak naroda, tj nacionalne supstance?

  2. Infektolozi i pulmolozi čine sve što mogu, ali mogli bi i psihijatri nešto da preduzmu, bar da napišu peticiju.

    1. Оpozicija gresi sto ne formira medicinski savet sa priznatim strucnjacima iz zemlje i inostranstva da objasne narodu da mere koje se primenjuju u Srbiji a koje izlaze iz glave Vucica nemaju veze sa logikom. On najavljuje 24 casa zabrane kretanja sto je totalni idiotluk koji ce unistiti privredu bez ikakvog efekta na epidemiju. Takve mere i policijski cas se ne primenjuju u vecini zemalja, gde isto nema ni zatvaranja penzionera.
      Srbiji je hitno potrebno osvescennje struke koja mora da se suprotstavi suludim merama koje nemajnu veze sa zdravljem ali itekako imaju sa politikom zastrasivanja naroda.

    2. +++ za Jovanu! Ja bih mu samo, barem nekoliko puta rekao:-“ Gospodine predsedniče, ja vodim ovaj intervju, nisam završila misao, i još nisam postavim pitanje!“

    3. Pozivam naciju na najuzvišeniji, najveći mogući patriotski čin u ovom teškom momentu koji nas je sve zadesio : dobrovoljno i kolektivno se odrecimo obećanih 100 evra po glavi punoletnog stanovnika, a sve u ime i korist voljenog vođe. Postoji samo jedan uslov : da se voljenom vođi od tog našeg novca angažuje najbolji mogući ekspertski tim psihijatara !

  3. Kad ovo prodje, a proci ce, odlazim i NIKAD SE VISE NECU VRATITI

    1. Ma nije valjda? Kako će Srbija, kako ćemo mi, koji ostajemo, bez tebe? Imaj malo srca, nemoj da nas ostavljaš?! Što volim ove koji najavljuju svoj odlazak i to objavljuju kao veliki dobitak na lotou?! Nemojte samo da se jednoga dana vratite i završite u nekom od prihvatnih centara, kao što se drešava sa svima ovima koji su pohrlili da se vraćaju u ovu „propalu“ državu. Mnogi su , poput tebe, „pakovali kofere“ i „gasili svetla“, pa su navalili na granične prelaze čim je zagustilo. Uostalom, svako ima prava da čini sa svojim životom šta god želi. Koga je briga da li ćeš se ti, ili bilo ko drugi, vratiti, ili ne? Ovaj brod će ploviti čak i bez tebe.

      1. Svako ima svoje misljenje. Nisu gastosi krivi za ovu situaciju. Kanadjani vracaju svoje drzavljane svaki dan. Razlika je sto premijer kanade smireno vodi svoj posao. Zena mu je dobila koronu u Londonu,pa je i on bio u izolaciji dve nedelje. Ne dere se na narod, ne glumi serifa, mozemo da izadjemo 24 sata i svi su jednaki. Ako doticni hoce da ide,srecan mu put. Ja cu se vratiti u Srbiju za neku godinu ako bog da. Samo probaj da vidis sta neko pise ili kuka. Nesudi nikome. Veliki pozdrav i ziv bio ti i tvoja porodica.

  4. Predsednik obecava svakom punoletnom gradjaninu, dakle, onom ko ima pravo glasa, po 100 evra. Zar se to ne zove kupovinom glasova???
    U najavi policijski sat od 0-24. Umesto pretnji, bilo bi mu, mozda, bolje da procita kako Svedjani resavaju ovaj problem.

  5. Kako moze jedan smesan virus, koji se leci casicom sljivovice aleksandrovace ,da izazove toliki strah u narodu koji je preziveo bombardovanje i razne ratove a da ni pet pare nije davao.???

  6. Ja mislim da će se ovo završiti za manje od mesec dana, ovim Vučić ne može da upravlja, ovo višestruko prevazilazi sve njegove kapacitete. Ne znam šta će biti ali ne mogu da zamislim da će nam on soliti mozak i kroz mesec dana.

  7. Studentski domovi pored kreveta imaju i duseke i jastuke. Zasto se baca novac na kupovinu kreveta? Zasto se ne kupuju TESTOVI. pa da se na osnovu rezultata, planira kupovina neophodnih

  8. A da krenemo malo od poslanika, ministara, guvernera, direktora javnih preduzeća, gradonačelnika i gradskih uprava, predsednika opština, upravnih odbora…da svi oni lepo dobiju minimalac naredna 3 meseca, oni neće osetiti a skupiće se dovoljno novca da se pomogne otpuštenim radnicima (sa aerodroma, fabrike kablova u Smederevu i ko zna koliko još „velikih“ kompanija). Ukinuti sve naknade članovima kojekakvih komisija, ukinuti sva davanja preko plate (Martinioviću, Orliću i kompaniji). Neka svi u javnom sektoru imaju podjednaku platu i da podjednako podnesu krizu. Čini mi se da plana i programa nema. I ovoga puta će sirotinja podneti najveći teret, ko preživi koronu umreće od gladi. Ako je kriza podelimo je svi podjednako i da nam svima bude isto, i penzionerima i nama zaposlenima. Iako mi je plata dosta veća od minimalca pristajem na minimalac naredna 3 meseca. Ionako ćemo 3 meseca smanjiti uobičajene troškove (nema izlazaka, druženja, šopinga… samo za hranu).

  9. Ne dam Stadion!!!! Pravicemo Stadion!!! 300 miliona evra? Pa sta? Neka kosta i milijardu!!! To je nas nacionalni interes!!! Stadion j enas prioritet!!! Sta ce nam nove bolnice, lekari, medicinari?! …..Neka mi neko objasni, ko boga vas molim! Sta kazete? Koje bake i deke?.Nase?….. A da…A to… Nikada niko nije ovda spomenuo Stadion!!! Kakav Stadion? Ja? Ni ja ni niko! Niko!!! Nikada!!!

    1. Pa ljudi sta ce vam bolnice!? Soping molovi,Bg na vodi,bezbroj novih zgrada po gradu,fontane…To nam treba!

  10. kreveti. kupovaće krevete. od koga? od staračkih domova? kakva ekološka v svest!

  11. A gde je Zagorka Dolovac, hoce li ona raditi svoj posao, uzima platu za to..

  12. Mora da je zagađenje od tih silnih automobila za vreme policijskog časa? Ili smatrate da time ne treba da se bavite?

  13. Budite srećni što ste u Srbiji i ne obraćajte pažnju na neprimerenu zluradost. Biće vremena za sve one koji iz ne znam kojih razloga mrze našu vlast.

  14. Najaviti zabranu kretanja 24h, u trajanju od 14 dana,a bez da se objasni kako za tih 14 dana otici do prodavnice,po hleb,mleko,jaje, do apoteke, kako baciti smece i sta sa ljudima koji imaju psa u stanu , i to uz izricito upozorenje da ce svi na ulici biti uhapseni, nisam siguran kako ce ovih 88-90% koji postuju mere koje su do sad donete odreagovati na ovu vest?

  15. Beskonacna samopropaganda velikog vodje se nastavlja po svim njegovim televizijama.Ne znam kako se ne gade sebi ovi nazovi novinari,sa svojim namestenim pitanjima u sluzbi promocije ovog tiranina.Nisam mazohista da gledam njegove celodnevne tirade,a znam da ce ovo biti zloupotrebljeno kao i sve drugo u ovoj drzavi i da ce pare pokupiti sns preduzetnici a ostali ce dobiti sipak i biti proglaseni izdajicama.Bice to jos jedan sns lopovluk

    1. Jedva čekam totalnu zabranu kretanja po Srbiji. Valjda će se tada narod osvestiti i videti koji bolesnik vodi državu.

  16. Ok, botovi, seme vsm se zatrlo, zar vam je draze graktanje gavrana od pesme od slavuja? Zar za komad leba da izdajete ono jedino sto vredi, covecnost?! Ni ovo sto se desava nije vam nista spram prodsje onog sto je jedino sveto- covecnost ? Vas idol bi da pravi superluksuzne stanove, stadione, fontane, olimpijade, lazne naucnike i tajkune?! I mada sada svi vide te strasne greske, vi jos vecma drukste za njegovu politiku? Oh, Boze.. pomoxi im…

  17. Sto se tice mera Vlade prema privredi imam samo jedno pitanje.Posto smo vec veliki broj stranih firmi subvencionisali radi otvarnja radnih mesta jel ovo vazi i za njih? U proseku na 20.000 eura po radniku za novotvoreno radno mesto u motacnici kablova, dati jos 600 eura nije mnogo, ali nije ni principijelno . Koliko jos moramo da placamo da bi nam neko drzao zaposlene na minimalcu?

  18. U kom vremenu cemo kupovati neophodne namirnice ako se uvede 24 h N e i z l a z e nj a?

  19. Ma sta mi rece ? I gojazni su ugrozeni ? Pa pred ogledalo a onda na strogu dijetu ! hahaha

Ostavite komentar


Društvo

MUP: Šesnaestogodišnjak zapalio vagon BG voza u Batajnici 10

MUP: Šesnaestogodišnjak zapalio vagon BG voza u Batajnici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u saradnji sa Odeljenjem za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu rasvetlili su paljenje vagona „BG voza“ koje se dogodilo sinoć, 18. aprila u naselju Batajnica i podneće krivičnu prijavu protiv šesnaestogodišnjaka za krivično delo izazivanje opšte opasnosti, saopštio je MUP.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.