Vučić: Zahvalnost Kusturici na svemu što čini za nacionalno i narodno jedinstvo 1Foto: Instagram/ avucic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Drvengradu, posle razgovora sa rediteljem Emirom Kusturicom, da mu je zahvalan na svemu što čini za nacionalno i narodno jedinstvo, za Srbiju i za Republiku Srpsku.

On je Kusturici zahvalio i na onome što je uradio za zapadnu Srbiju, što je probudio ono što je usnulo više decenija. Vučić je izrazio uverenje da će srpski narod i građani Srbije znati da cene to što je ,,profesor uradio“.

On je najavio da će se graditi put prema Mitrovcu na Tari i da će država sa radošću učiniti sve što može.

,,Ovo je samo neko genijalnog uma mogao da osmisli i sve da uradi. Zato vam, profesore, mnogo, mnogo hvala. Ne želim da vam se dodvoravam, ali 50 života da živim ne bi mi palo na pamet da ovako nešto zamislim, a kamo li da imam želje i snage da tako nešto uradim“, rekao je Vučić.

Kusturica je rekao da u Drvengradu dom može da stekne onaj ko hoće, da je tu postoji sve što i u švajcarskom selu i da selo više ne podrazumeva samo seljake, već ljude koji žele da žive u čistom vazduhu.

Kako je rekao, Drvengrad je rezultat dobre saradnje sa državom koja je počela pre 17 godina i zahvalio Vučiću što nastavlja tradiciju politike Vlade Srbije koja je tada počela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari