Mokra Gora

Uhapšene četiri osobe na Mokroj Gori zbog pucnjave 1

Uhapšene četiri osobe na Mokroj Gori zbog pucnjave

Četiri osobe uhapšene su na Mokroj Gori, na mestu Savina voda, nakon pucnjave koja je odatle dopirala a zaplenjeno je i oružje,a uhapšeni su iz Zubinog Potoka i Kosovske Mitrovice, javlja Kossev.

Počinje šesti Boljšoj festival 5

Počinje šesti Boljšoj festival

Šesti muzički festival Boljšoj koji je osnovao Emir Kusturica, a koji se održava uz podršku kompanije Gasprom njeft, počinje danas na Mećavniku i trajaće do 17. jula.

Zlatno jaje za film "Bombona” 6

Zlatno jaje za film "Bombona”

Zlatno jaje za najbolji film takmičarskog programa 11. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf pripalo je Rakanu Majasiju za film „Bombona”, snimljenom u koprodukciji Palestine i Libana.

Otpor masovnom uticaju anglosaksonske kulture 9

Otpor masovnom uticaju anglosaksonske kulture

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf, svoje 11. izdanje, počeo je večeras. Manifestaciju su svečano otvorili ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i osnivač festivala, reditelj Emir Kusturica.

Počinje peti Boljšoj festival na Mećavniku 10

Počinje peti Boljšoj festival na Mećavniku

Peti muzički festival „Boljšoj“, koji je osnovao Emir Kusturica a koji se održava uz podršku kompanije „Gasprom njeft“, počinje danas i trajaće do 15. jula na Mećavniku. Na svečanom otvaranju festivala nastupiće i dečiji hor jedinstvene tradicije „Kolibri“.

Gitara je postala instrument za devojčice 14

Gitara je postala instrument za devojčice

„Kada sam ja počinjala nije bilo uopšte mnogo žena koje su svirale gitaru. Kada sam gledala sve te, tada mlade, zvezde bluza u Beogradu, razmišljala sam kakva je to šteta jer sam mogla ja da budem tamo. Ja bih mogla to da uradim.

Ovo nije bilo jedno snimanje, ovo je bio jedan život 15

Ovo nije bilo jedno snimanje, ovo je bio jedan život

Film „Na mliječnom putu“ Emira Kusturice imao je svoju domaću premijeru u okviru desetog festivala Kustendorf, a zbog velikog interesovanja publike organizovana je i dodatna projekcija.

PrvaPoslednja