Vučiću skoro 50 sati na vodećim televizijama od decembra do kraja aprila 1Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je od 1. decembra do 30. aprila posvećeno skoro 50 sati informativng programa vodećih televizija u Srbiji, pri čemu je pozitivno predstavljen u 85 odsto tog vremena, pokazuje monitoring medija Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).

Podaci se odnose na RTS, Pink, Hepi, Prva B92 i N1.

Vučić je dominantno bio prisutan na televiziji Pink, skoro 21 i po sat, a najmanje na televiziji Hepi, oko četiri i po sata.

Premijerka Ana Brnabić zastupljena je u posmatranom periodu u oko osam časova programa, s tim što je u pozitivnom tonu predstavljena u 67 odsto vremena.

Kada su u pitanju ministarstva Vlade Srbije, najzastupljeniji je sa skoro šest i po sati resor zdravlja, slede Ministarstvo finansija sa oko tri sata i 20 minuta, i ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova sa oko tri sata.

Najmanje prisutna u informativnim programima televizija bila su ministarstva privrede, sporta i demografije sa tek oko desetak minuta u programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.