"Nedopustivo da javni prevoz obavlja bilo ko ko napravi garažu i kupi nekoliko autobusa": Vučković iz „Naše mesne zajednice“ 1Foto: BETAPHOTO/ANA SLOVIĆ/DS

Došli smo nažalost u situaciju da građani Beograda gube živote zbog toga što nadležni ne kontrolišu rad privatnih prevoznika u javnom prevozu u Beogradu, kaže za Danas Miloš Vučković iz organizacije „Naša mesna zajednica“ povodom tragedije koja se juče dogodila kod Karađorđevog parka.

Podsećamo, teška saobraćajna nesreća dogodila se kod Karađorđevog parka u smeru ka Autokomandi, kada je autobusu na liniji 78 otpao točak i potom udario u dve žene od kojih je jedna podlegla povredama.

„Autobus sa koga je otpao točak je star nekoliko godina, problem nije do starosti vozila kako predstavlja Aleksandar Šapić predsednik privremenog organa grada Beograda već do neodržavanja vozila“, kaže Vučković.

On upozorava i na opasnost od nebezbednih autobusa.

„Poslednji trenutak je da se počne sa strogom kontrolom i sankcionisanjem privatnih prevoznika koji obavljaju linijski prevoz putnika u Beogradu a ne ispunjavaju svoje obaveze, jer svesno puštaju nebezbedne autobuse da prevoze Beograđane“, ističe sagovornik.

Vučković skreće pažnju i na to što je javni gradski prevoz poveren privatnicima.

„Nedopustivo je da javni prevoz putnika u Beogradu obavlja bukvalno bilo ko ko napravi garažu i kupi nekoliko autobusa. Ova delatnost je od javnog interesa i ako se strogo ne kontroliše od strane nadleženih u Gradu dolazimo do situacije da privatni prevoznici ugrožavaju živote ne samo putnika već i pešaka i drugih učesnika u saobraćaju“, zaključuje Vučković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari