"Tragedija koja se čekala da se dogodi": Jovanović povodom pogibije žene koju je udario otpali točak autobusa 1foto FoNet/Beoinfo

Teška saobraćajna nesreća dogodila se kod Karađorđevog parka juče u smeru ka Autokomandi kada je autobusu na liniji 78 otpao točak i potom udario u dve žene od kojih je, kako je potvrđeno Danasu, jedna podlegla povredama, a direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović ističe da je to „tragedija koja se čekala da se dogodi“.

„Godinama upozoravamo na probleme u javnom prevozu u Beograda i žalim što nismo uspeli da dovoljno upozorimo javnost pre nego što je neko izgubio život. Saučešće porodicu, a privatnom prevozniku treba trajno oduzeti licencu da se bavi prevozom putnika u Beogradu, a podneti i krivičnu prijavu“, kaže za Danas Jovanović.

On ističe i da se radi o privatnom prevozniku „Banbus“ iz Obrenovca, kao i da je autobus turske proizvodnje, ali da je glavni problem – održavanje.

„Ili radnici održavanja u žurbi nisu dotegli sve brezone na vozilu, pustili u saobraćaj brže bolje, pa vozač nije primetio, ili se pravio da ne primećuje i tako vozio“, kaže Jovanović.

Jovanović se osvrnuo i na poslovanje samog prevoznika.

„‘Banbus’ je primer kako ne treba da se radi, ali su godinama i Sekretarijat za javni prevoz i nadležne inspekcije i MUP žmurili na probleme“, zaključuje Jovanović.

Kako je potvrđeno Danasu u UKCS, jedna od povređenih žena je podlegla povredama, a prethodno je, prema objavljenim informacijama, operisana u Kliničkom centru Srbije i nalazila se na intenzivnoj nezi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari