Vujović: Ovčar Banja do kraja godine dobija Prirodnjački centar 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Ministarstvo zastite zivotne sredine/MO

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović najavila je danas da će Ovčar Banja do kraja godine dobiti Prirodnjački centar, u koji će biti uloženo 20 miliona dinara.

Vujović je rekla i da će se u okviru tog centra nalaziti deo za naučno – istraživačke delatnosti, kao  i izložbeni prostor namenjen posetiocima zaštićenog područja, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ona je sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i ministarkom turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjanom Matić posetila Ovčarsko-kablarsku klisuru.

Vujović je navela da je na jučerašnjoj sednici Vlada usvojila i novu uredbu, kojom se površina zaštićenog područja „Ovčarsko-kablarska klisura“ povećava sa 2.250 hektara na više od 4.900 hektara.

Ona je rekla da je ministarstvo u ovoj godini izdvojilo više od 253 miliona dinara za sufinansiranje zaštićenih područja, od čega je 22,16 miliona opredeljeno za Ovčarsko – kablarska klisura“.

„Iz tih sredstava, 20 miliona dinara će biti uloženo u Prirodnjački centar koji će biti završen do kraja godine, a preostalih 2,16 miliona za tekuće održavanja zaštićenog područja „, rekla je Vujović.

Ona je istakla da je ogroman značaj Prirodnjačkog centra. Navela je da će se koristiti za edukativne aktivnosti u cilju podizanja svesti o značaju zaštite životne sredine, posebno mladih i dece školskog uzrasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari