Na drugoj konferenciji Foruma žena Opštinskog odbora Demokratske stranke Petrovac na Mlavi, održanoj 7. marta, za predsednicu je ponovo izabrana Maja Stojimirović, direktorka Predškolske ustanove „Galeb“. Svečanom delu skupa pored predstavnika koalicionih partnera u lokalnoj vlasti prisustvovao je i Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije.

Forum žena OO DS Petrovac na Mlavi se u prethodnom periodu između ostalog bavio oblastima kao što su nasilje u porodici, položaj žena na selu, pružao je pomoć materijalno i socijalno ugroženim porodicama, kao i starim i obolelim licima.

– Položaj žene u društvu danas je u velikoj meri odraz nas samih. Koliko se mi budemo borile, dokazivale, učestvovale u svim dešavanjima toliko ćemo i biti zastupljene na mestima odlučivanja i moći će da se računa na nas. Žene ćine više od polovine stanovništva Srbije, a ono što sigurno znamo je da uspeh sigurno dolazi od nas samih, rekla je Maja Stojimirović na Izbornoj konferenciji i istakla da će Forum u narednom periodu ostvariti postavljene ciljeve, zato što su žene jake, dosledne, istrajne i odlučne, da baš u ovom vremenu budućnosti kažu da.

Milanče Aćimović, predsednik OO DS Petrovac na Mlavi, pozdravljajući sve prisutne uputio je čestitke izabranim članicama predsedništva Foruma žena i rekao:

– Opština Petrovac na Mlavi je u 2011. godini proglašena za najuspešniju lokalnu samoupravu u Braničevskom i Podunavskom okrugu. Ovaj rezultat svakako ne bismo postigli da nije bilo uspešne saradnje u koaliciji koju su sa nama činili Socijalistička partija Srbije, Srpski pokret obnove i novi koalicioni partner Vlaška demokratska stranka Srbije. Očekujem da ćemo nakon sledećih izbora ponovo formirati lokalnu vlast i da ćemo i u naredne četiri godine napraviti izuzetno dobar rezultat u opštem interesu naših građana, istakao je Aćimović.

Obraćajući se prisutnim gostima Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova je naveo da je u Petrovac došao da podrži novoizabrano rukovodstvo Foruma i da se zahvali onima koje kada svaka kampanja dođe iznesu najveći teret u Demokratskoj stranci, a to su žene.

– Uveren sam da ćemo pobediti na sledećim izborima zato što politika koju je vodila Demokratska stranka i predsednik Boris Tadić, doživela punu afirmaciju u spoljno političkom smislu i na sve druge načine, rekao je Jeremić. Takođe smo pokazali u ovom kraju kako može da se uspešno vodi sredina sa svim izazovima sa kojima se suočavamo, ekonomskim i političkim, kao deo jedinstvene celine Vlade. Demokratska stranka, kao najveća u vladajućoj koaliciji, vodila je državu na takav način da očekuje da ćemo u periodu koji je pred nama ponovo dobiti podršku građana. Nije bilo lako voditi ovakvu politiku, suprotstavljati se i odupirati se svim pritiscima ni izboriti se za sve ono zašta smo se izborili, ali mislim da smo pokazali da je jedini način na koji je odgovorno moguće voditi politiku, državotvornu, nacionalno odgovornu politiku koja ne podrazumeva konfrontaciju i sukobljavanje, ali podrazumeva čvrst stav i jasno izdefinisane linije onoga što želimo da postignemo, istakao je na kraju Vuk Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari