Vuk Velebit: Tiago se nije plašio smrti, plašio se dosade i dosadnih ljudi 1Foto: Screenshot N1

Tiago se nije plašio smrti, plašio se dosade i dosadnih ljudi, poručio je danas politikolog Vuk Velebit, prijatelj pisca Dejana Tiaga Stankovića koji je 21. decembra preminuo u 58. godini, u svom domu u Lisabonu.

Velebit je na ispraćaju za kremaciju Stankovića na Novom groblju u Beogradu, poručio da se pisac trudio da svet približi Beogradu i Beograd svetu i poručio da njegova smrt nije rastanak, već novi početak.

Njegov duh će nastaviti da živi u nama, kao i njegova ljubav prema životu, dodao je.

Podsećajući da se Tiago Stanković nije družio samo sa svojom generacijom, već i mladim ljudima, Velebit je istakao da je pisac uvek želeo da nauči nešto novo, a nesebično je delio svoja znanja i iskustva.

Kremaciji su prisustvovali roditelji i sinovi pisca, brojni prijatelji, među kojima reditelj Gorčin Stojanović, ekonomista Boris Begović, novinarka Radmila Stanković, glumica Milena Predić.

Dejan Tiago Stanković, srpski i portugalski pisac i književni prevodilac preminuo je u 58. godini. Rođen je u Beogradu 1965, gde je živeo dok nije diplomirao arhitekturu.

Objavio je knjigu pripovedaka „Odakle sam bila, više nisam“, roman „Estoril“ koji je Portugaliji ušao u školsku lektiru, kao „Zamalek“, roman za koji je dobio nagradu Evropske unije za književnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari