Vukčević: Oko kafića „Panda“ nije bilo Albanaca

Juče se navršilo 20 godina od ubistva šestorice srpskih mladića u centru Peći, ubice i dalje na slobodi

Ostavite komentar


  1. Nije istina da se kafić „Panda“ nalazio u centru Peći već na samom severnom obodu grada kod pećke gimnazije. Takođe greše pominjući vojno-policijske snage koje su se nalazile u kasarni ispod Belog Polja na sasvim suprotnoj strani grada. I poslednje, u tom kraju je bilo dosta albanskih kuća i sama ulica se završavala sa crkvom Albanaca katolika i čitav taj kraj se nazivao „Katolička Mahala“.
    Pored jaza zvanog „Čokalica“ koji je presecao tu ulicu na samo 50-tak metara od kafića bila je kuća poznatog pećkog interniste dr Nuradin Zejnulahu koji je ubijen samo nekoliko dana pre masakra u „Pandi“.
    Kafić se nalazio u dvorištu kuće javnog tužioca Čađenovića koji je izvršio uviđaj i poslat u penziju.
    Načelnik DB Rade Marković je tražio da bude svedok saradnik u vezi sa ovim slučajem i nisu mu odobrili. Da li ćemo istinu saznati iz njegovih eventualnih memoara ne zna se.

    1. treba pitati Legiju i saznacete istinu, medjutim nekome ne odgovara istina, jer je ona bolna za serbski narod i porodice ubijenih.

    2. Miodraze jeste kafic se nalazi pored fubalskog dvorista gimnazije ,ali u kuci brace Sabovic , i jeste da se povodom ovog slucaja tu je bilo dosta policije i civla sa oruzjem i spremni da ubijaju sbog ovog makabnog slucaja to sam video sa 100 metara od kafica izasli smo da vidimo STA SE DESILO.
      Verujte nisu to albanci uradili braca Saboviq veoma dobro su videli ko je to uradio i njihov komsija Cadjenovic (sudija) je rekao nepravdu .zasto je biznismen u komsiluku Ivanovic ? odmah svog sina poslao za Rusiju da mu se ne desi nesto posto se spasio te noci u tom nemilom slucaju

      1. Policija je došla tek posle ubistva jer je obezbeđivala kuću Ljubiše Ristića u čijoj se kući na dvore je sjatio ogroman broj i Srba i Albanaca koji su izjavljivali saučešće. Šabović je delo dvorište sa Čađenovićima i on je inače teča ubijenog Obradovića. I otac i tečo su ostali nepovređeni i jedino je teško ranjeni Lončarević pokušao da im se suprostavi.
        Inače u noći masakra Miodrag Drecun koji je kao policajac rezervista patrolirao ulicom oko gimnazije bio je povučen, odnosno vraćen kući.
        Inače, Danas je na neki način obeležavao svaku godišnjicu masakra i nije mogao da piše bilo šta što već ije bilo u javnosti.
        Što se tiče Albanaca, čudom se čudim što već ako znaju ubice i nalogodavce što nisu poveli istragu i presudila zločincima da bi skinuli ljagu sa mladih Albanaca koji su bili optuženi. Ćutali su jer im je u interesu da se Srbi i Albanci svađaju i plaše jedni od drugih.

    3. I ja sam ziveo u Peci i znam kakvi su bili odnosi izmedju Albanaca i Srba. Korzoom kod hotela „Korzo“ setali se dvema stranama. Onom albanskom ili onom, kojom su setali Srbi. Albanci su, ne javno kao danas ali istim „kvalitetom“ mrzeli Srbe, za razliku od rezervisanih i prilicno nezainteresovanih Srba. Smem da se kladim , i glavu da stavim “ na panj“, da su ove mlade momke pobili Albanci. Uostalom, zar njihov „rukopis“ nije prepoznat kasnije u stotinama i hiljadama ubistava Srba, koja su sledila ovaj zlocin. Niko od Albanaca nije odgovarao za te zlocine, sto bi, valjda, shodno misljenju pojedinaca trebalo da ih kvalifikuje u kategoriju „nevinih i neduznih“ naroda ? Mislim da nam se Albanci smeju zbog dzukela, koje postoje u ovom, srpskom narodu?! Svaki komentar Albanaca je isti, kao izvucen na „gestetneru“. Nema tog Albanca, koji ce ikada optuziti drugog Albanca. Cak i za najmonstruoznije zlocine. Njima se pridruzuju ove nase dzukele smatrajuci da time mogu da napakoste onima iz srpskog establismenta ili komsiluka, kojd mrze, nesvesni da se time regrutuju u armiju Ramusa Haradinaja i ostalih albanskih „multietnicara“.

      1. Jonane, pred Bogom mali sam covek i nikako ne mogu da ucim od Hrista postavljenog mi ucizelja. Ali moram reci da ni po sustini ni po formi ne licite mi na coveka cija je duznost da sirite Hristovu ljubav i skromnost. Oprostite mi. Mozda gresim. Samo sam mali covek

  2. Ako se vec ne zna ko je zaista kriv za ovaj zlocin, zasto Danas ucestvuje u manipulacijama i stavlja ovakav tendenciozni naslov? To su ti „visoki standardi u novinarstvu“ ili sta?

    1. Pa Sramoto, manje više se sve zna o tome. Šta je to zločinac Marković hteo da svedoči? Indikativo je!

      1. Ако се „мање више све зна о томе“ онда нема шта да буде индикативно. Зато, ова изјава осрамоћеног тужиоца је наставак антисрпске пропагандне акције коју је, на овој теми, започео Вучић.

Ostavite komentar


Društvo

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj 9

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj

Na današnji dan pre 106 godina, Gavrilo Princip je preminuo u zloglasnom češkom zatvoru Terezin. Delegacija Vlade, koja je u dvodnevnoj poseti Češkoj, položila je vence na Olšenskom groblju u Pragu i ispred ćelije u kojoj je tamnovao i stradao.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.