Vuletić: Možemo očekivati da Vulin po povratku iz Moskve postane i premijer, ukoliko Vučić ne postane naprasno i pravedno ljubomoran 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Centralni organ srpskog poltronskog novinarstva, udvorička vedeta, rotopalanka Politika (pravedno ime dodelio Basara), objavljuje na naslovnoj strani da je predsednik Vučić nakon sastanka sa kosmetskim Srbima izjavio da progona srpskog naroda neće biti.

Vučić kao da je pao s Marsa na ovu jadnu zemlju, a i ova jadna zemlja kao da je sama pala s Marsa, kad joj je on predsednik. Koliko li je samo neodgovoro ovako nešto obećati Srbima na Kosovu od strane čoveka koji je svojom politikom uzrokovao progon Srba iz Krajine i uostalom gubitak Kosova. Koliko li je samo neodgovorno od Politike da ovo sramotno obećanje gura na naslovnu stranu, i koliko li je neodgovorno od naroda ako u ovo iole poveruje – saopštio je Građanski demokratski forum.

Sve je to deo sramne stare neodgovornosti, dodaje se u saopštenju, kada se posle svekolikog busanja u nejaka, ali prepotentna prsa, dogodi totalni poraz koji se zatim junački proglasi pobedom, a narod to prihvati od prve do poslednje kao apsolutnu istinu.

– Još jedna palanačka pojava, ministar Vulin, neodgovorno, ali po zadatku odlazi u Moskvu. Zli palanački jezici tvrde da je otišao na kuru odvikavanja, po kojoj su Rusi poznati. Time zli jezici pomažu Vučiću da relativizuje sopstvenu katastrofu koju ta poseta izaziva. Biće da je zaista otišao u službenu posetu, jasno je šta Rusi žele da postignu. Rusi nas brutalno ponižavaju, jer je Vulin nedavno jasno najavio da će biti špijun jedne strane velike zemlje ukoliko ne bude ministar u novoj vladi koju bi u tom slučaju po Vulinu sasvim sigurno sastavio Zapad. Za to se u ozbiljnim državama nekada streljalo, a sada se ide na doživotnu robiju. A šta želi da postigne kandidat za EU, Srbija, to ostaje sasvim u magli. Jednog vedrog dana na ovu posetu će se gledati kao na čin nacionalne veleizdaje. Ali, naše patriote su ionako pre svega patriote jedne druge zemlje. Baš se pitam koje – piše u saopštenju koje je potpisao predsednik GDF, Zoran Vuletić.

Vuletić: Možemo očekivati da Vulin po povratku iz Moskve postane i premijer, ukoliko Vučić ne postane naprasno i pravedno ljubomoran 2
foto FoNet Aleksandar Barda

Prema njegovim rečima, pošto je dobio i rusko odlikovanje, čin posete postaje porazan za obe države.

To odlikovanje je sramota i za Rusiju i za Srbiju, jer je to nagrada za kvislinga. Možemo očekivati da po povratku postane i premijer, ukoliko predsednik ne postane naprasno i pravedno ljubomoran. Ostaje nam da gorko žalimo za vremenima kada smo bili država koja je rekla Zapadu tiho, ali iskreno DA, a Istoku glasno i istinito NE. To je bila veoma odgovorna politika. Srbija danas kaže i Zapadu i Istoku DA., lažno DA. I to je epohalna neodgovornost, cenu smo počeli da plaćamo. EU integracije su prekinute, sankcije po rečima predesnika Vučića počinju da nam se uvode 01.11. Brine li bilo koga ova situacija u kojoj se nalazimo? Hoćemo li i dalje frustrirani zbog poraza koji je doživela na svim poljima Vučićeva, Vulinova i Dačićeva politika 90-ih da podržavamo danas istu takvu rusku politiku prema Ukrajini? – piše u saopštenju.

Kako se dodaje, GDF još jednom poziva sve stranke, organizacije i pojedince da se udruže u jedinstven front protiv daljeg klizanja Srbije u samoizolaciju kao i na odlučnom povratku EU integracijama uz sve političke obaveze koje iz toga proizilaze.

– Više od svega nas na takvo okupljanje obavezuju Vulinovo i Lavrovljevo obećanje da će Vučić nastaviti sa politikom koja nas vodi u ambis – zaključuje Zoran Vuletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari