Vulin: Memorijalni kompleks u Donjoj Gradini će čuvati uspomenu na sve žrtve 1BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da će memorijalni kompleks u Donjoj Gradini čuvati uspomenu na sve žrtve, ali da se neće dopustiti da se zaborave „i ubice i narodi iz kojih su došli“.

„(Ministarki spoljnih poslova BiH Biseri) Turkovićki nije dosta što se Srbi pod pretnjom robije teraju da priznaju lažni genocid, a sada bi Srbima da zabrani da obeleže i mesto jasenovačkog genocida“, navodi se u Vulinovoj izjavi koju je prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas posle sastanka sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem da će u Donjoj Gradini, u Republici Srpskoj, biti izgrađeno „svesrpsko svetilište – memorijalni centar u znak sećanja na jasenovačke žrtva i sve druge Srbe stradale u zločinima počinjenim na teritorijama koje nisu pod kontrolom srpskog naroda“.

Ministarka spoljnih psolova BiH Bisera Turković (SDA) rekla je tim povodom da je neprihvatljivo da se na teritoriji BiH gradi „svesrpsko svetilište“, bez odluke i odobrenja institucija i građana Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari