Vulin: Nova nabavka naoružanja 1Foto: MOD

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je sa svojim ruskim kolegom Sergejom Šojguom počeo razgovore o nabavci novog naoružanja od Ruske Federacije, četiri „Mi–17“ transportna helikoptera i četiri „Mi-35“ borbena helikoptera, sapštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vulin je zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji tokom koje će učestvovati na sedmoj Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.

Takođe, nastavljamo vojno-tehničku saradnju daljim opremanjem i modernizacijom MiG-ova 29, zatim tenkova „T-72“ i borbenih vozila pešadije, kao i određenih tipova protivvazdušnog naoružanja, naveo je Vulin i istakao da je Naoružana Srbija je miroljubiva Srbija i garant mira na Balkanu.

Ministar odbrane je svojim domaćinima preneo poruku predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da, dok je on na čelu države, Srbija nikada neće učestvovati u sankcijama i antiruskoj histeriji.

Istakao je još jednom da je Srbija zahvalna zbog odnosa Rusije prema Kososvu i Metohiji.

Vulin se danas sastao i sa generalnim sekretarom Organizacije dogovora kolektivne bezbednosti (ODKB) general-pukovnikom Jurijom Hačaturovim, sa kim je razmenio mišljenja o aktuelnim političkim dešavanjima. Hačaturov je naglasio da ODKB podržava vojnu neutralnost Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari