Pojačana kontrola saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji 1Foto: Beta/MUP Srbije

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, od 31. decembra do 9. januara ove godine, zabeležen je najveći broj saobraćajnih prekršaja u vreme praznika u poslednjih pet godina, javlja MUP Srbije.

Tokom decembra 2021. godine u saobraćajnim nezgodama stradalo je 59 osoba, 16 više nego u istom periodu 2020. godine.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin apelovao je na učesnike u saobraćaju, posebno mlade vozače, da poštuju saobraćajne propise, da budu oprezni i odgovorni, jer je to jedini način da se izbegnu tragedije.

„Nemojte da dozvolite da zbog nemarnog, nesavesnog i neprimerenog ponašanja u saobraćaju trajno unište i svoj i tuđe živote. Od početka godine u saobraćajnim nezgodama poginulo je 15 ljudi. U decembru prošle godine u saobraćajnim nezgodama izgubili smo 59 ljudi, od kojih je 14 mladih, a samo u dve saobraćajne nezgode stradalo je sedmoro mladih koji su imali između 14. i 23. godine. Svi ti životi mogli su biti sačuvani samo da su poštovani saobraćajni propisi, da je vezan pojas, poštavana brzina kretanja, da nije konzumirana droga ili alkohol“, upozorio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je dodao da se zalaže za oštru kaznenu politiku i da se svakom ko pijan ili drogiran sedne za volan i izazove saobraćajnu nezgodu sudi za pokušaj ubistva.

Kako javlja MUP, saobraćajna policija nastaviće akciju pojačane kontrole saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd – 3.510, na teritoriji Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici otkriveno je 2.313, a na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu 1.786 prekršaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari